keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Askarteluja, juuttia, pitsiä ja muita höpsötyksiä

Häissämme tullaan näkemään paljon pitsiä kuten jo aiemmin kerroinkin. Sitä ujutetaan sinne sun tänne ripauksina ja tästä yksi esimerkki ovat maljakot pöydissä. Pöytiin tulee joukko pulloja ja näillä näkymin myös pieniä lasipurnukoita kaikki pitsillä koristeltuina. Kukkia niihin ripotellaan epämääräinen määrä :) Pulloina toimivat siis Happy Joe -pullot liotettuina ja koristelu yksinkertaisten pullojen kohdalla on niinkin helppoa kuin että leikkaan sopivan pätkän pitsiteippiä ja liimaan sen paikoilleen. Menee ainakin kaksi minuuttia per pullo ;) Helppoa kuin heinänteko! Pitsiteippiä käytän kahdessa eri värissä ja molemmat löysin Teippitarhasta, jonne linkki löytyy tuolta oikealta puolelta, kun jaksat vähän rullata alaspäin. Muutama puteli tulee koristeltua myös juutin kera ja haaveena on myös koristella jotkut pullot tai purkit leveämmällä pitsillä ja juuttinarulla, mikäli pitsinauhaa löytyisi edullisesti. Täytyykin käydä kirppiksillä kunnon kierroksella jos onnistaisi.

Siinä tarvikkeita ja oikealla lopputulosta. Tosi helppoa jos kestää hivenen juuttipölyä nenässään ja liimaa sormissaan. Kiinnitin juuttinauhan pulloon yleisliimalla kahdesta kohtaa ja hyvin vaikuttaisi pysyvän. Käytin sormea liiman levitykseen sopivan siveltimen ollessa hukkateillä. Päälle vielä pitsiteippi ja valmista tuli.
Tässä vähän ideaa miltä näyttää kukkien kera.  Samalla hivenen kurkkausta keittiöömme :)


Helposti saa kivan näköistä ja kun tekee hyvissä ajoin, ei tarvitse repiä hiuksia päästään, kuten niin moni morsian tuntuu tekevän jätettyään liian monta asiaa viime tippaan.

Sitten päästäänkin kaasoihin. Haluan pyytää arvon neitokaisia tehtävään hieman isommin kuin vain täräyttämällä kysymyksen sivulauseessa ja siitä päästäänkin kohta juuttiin ja ylläripylläri, pitsiin. Kaasoja tulee olemaan kaksi, olettaen että nämä ihanat suostuvat ja lisäksi yksi ns. kunniakaaso tai "keijukaaso", joka toimii etätukenani ja jonka koko elämäni kestäneen rakkauden ja tuen haluan huomioida tällaisella tavalla. Hän asuu kaukana, joten ei voi olla mukana käytännön jutuissa, makutuomarina kylläkin kuvien avulla sekä henkisenä tukena, kun alkaa pipo kiristää päätä. Kaksi kaasoa hoitavat juoksevia asioita kanssani, ovat muuten mukana, koluavat toivottavasti parit häämessut kanssani ja hääpäivänä pitävät minut järjissäni.

Selailin yhtä jos toista verkkosivua aiheeseen liittyen ja päätin väsäillä naisille laatikot, joihin tulee sisään jotain pientä kivaa häiden väreihin liittyen (koska päätin teetättää eräällä koruntekijällä naisille uniikit korut teemaväreissä, ei tämä jäänytkään ihan pieneksi vaan samalla mukana on jo kiitos tehtävistä). Vielä on hakusessa sopivat erityiset nenäliinapaketit mukaan, sillä kyyneliltäkään ei varmasti vältytä. Tilasin yksinkertaiset pahvilaatikot netistä, ostin juuttinauhaa sekä liitutaulutarra-arkin, josta voi leikellä sopivia paloja. Kaunista pitsiä oli jäljellä jostain kortti-urakasta tai muusta vastaavasta ja päätin pistää sen hyvään käyttöön. Vielä tarvittiin lisäksi yleisliimaa ja liitutaulutussi ja valmista tuli helposti ja lopputulos miellyttää silmääni, toivottavasti muidenkin.Ensin liimailin juuttinauhan laatikoiden kansiin, annoin kuivua kaikessa rauhassa ja seuraavaksi liimailin huolelliseti pitsinauhan päälle. Sen kuivuttua päälle vielä sydän nimen kera ja valmista on! Jälleen kerran helppoa eikä vaatinut paljoa aikaa. Kustannukset jäivät alhaisiksi, näitähän löytyy erilaisina variaatioina mm. etsy.com:ista, mutta niistä saa maksaa maltaita toimituskuluineen. Tämä oli edullinen ja kiva vaihtoehto!
Kunhan korut saapuvat rapakon takaa, pääsen antamaan laatikot naisilleni ja sitten vain varpaatkin ristiin, että kunniatehtävään suostuvat. Niin ja pitää toki kirjoittaa henkilökohtaiset viestit noihin laatikoihin mukaan!

Sellaisia juutintuoksuisia juttuja tänään, nauttikaahan auringosta!

Kaikki kuvat Minttunen. Ethän käytä kysymättä lupaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!