tiistai 19. heinäkuuta 2016

Häämatkan ensimmäinen osa; kaunis Måsen Naantalissa

Me matkailimme kotimaassa viime viikon, sillä lentäminen on tällä hetkellä minulle hankalaa perussairauteni vuoksi ja mikäpä muutenkaan kauniissa Suomen kesässä matkustellessa! Valitsimme ensimmäiseksi kohteeksemme aurinkoisen Naantalin ja sieltä majapaikaksemme Måsenin. Måsen on kahden makuuhuoneen huoneisto parvekkeella ja saunalla vanhan kaupungin pääkadulla, Mannerheiminkadulla, Storläkärin talossa. Asunto sijaitsee gallerioiden yläpuolella aivan keskellä koko ihanaa vanhan kaupungin tunnelmaa.
Näkymä kadulle on ihastuttava ja myös kuuloaistiamme hemmoteltiin ihastuttavan galleristin toimesta, joka soitti iltapäivisin ja alkuiltaisin pianoa galleriassa lähes allamme. Kävinkin häntä kiittämässä viimeisenä päivänä musiikista ja ihanasta tunteesta, jonka ympäristö sävelten kanssa toi. <3 Suoraan alapuolellamme oli minun kukkaroni turma; Roosan putiikki, josta olisin löytänyt ylleni ja kotiimme vaikka ja mitä... Pöytäkirjaan merkittäköön, että poistuin liikkeestä vain yhden uuden vaatekappaleen kera!


Måsenin rouva Merja Skaffari-Multala piti meistä hyvää huolta antaen vinkkejä puuhailusta Naantalissa ja soitti vielä peräämme saapumispäivänämme, että olemmehan varmasti löytäneet perille ja kaiken olevan hyvin. Ihastuttavaa palvelua, joka toi hyvän mielen rakkauspörröisille häämatkalaisille!

Huoneisto oli valoisa ja meitä odotti ihana tuoksuhernekimppu.

makuuhuonetta
 Asunnosta löytyi ihania paikkoja olla möllöttää, lukea, löhötä ja rupatella kiireettömästi.
Asunnon molemmat makuuhuoneet sekä olohuone oli varustettu pimentävillä verhoilla, joita minä ainakin osasin arvostaa. Päämakuuhuoneen lisäksi pienemmässä makuuhuoneessa on kerrossänky ja viidennelle yöpyjälle löytyy vielä varavuoderatkaisu. Lisäksi asunnosta löytyi iso läjä lasten leluja, elokuvia ja luettavaa useammalla kielellä (aikuisille). Pyöriäkin kypärien kera olisimme saaneet halutessamme lainata.

Makuuhuoneeseen johtivat ihastuttavat pariovet
Huoneistossa oli panostettu myös yksityiskohtiin ja kaikki oli hyvin siistiä ja viihtyisää, mikä ei tämän kaltaisissa vuokrahuoneistoissa ole itsestäänselvää. 


Ison ruokapöydän ääressä söimme kynttilöiden palaessa ja minä nautin yhden skumppa-aamiaisenkin, kun kuplapullon loppu piti tuhota ennen seuraavaan paikkaan lähtöä.


Testasimme myös saunan heti ensimmäisenä iltana jalkauduttuamme ensin kauniille kaduille. Sadekin loppui sopivasti saavuttuamme kaupunkiin ja siitä eteenpäin saimme torstaihin asti nauttia poutasäästä ja auringosta. Saunassa saimme hyvät löylyt ja ihana sadesuihku kruunasi kokemuksen <3 Merja meille vinkkasi, että parvekkeella on ihana istua iltaisin ja kuunnella ohikulkevia ihmisiä. Parvekkeella kukat kukkivat ja yrtit kasvoivat ja parveke soi suojan kadun katseilta. Emme kuitenkaan kertaakaan istahtaneet parvekkeelle, sillä illat kuljimme kaupungissa, kallioilla, syömässä ja musiikista nauttimassa.

Pälli ja Höntti
Olimme enemmän kuin tyytyväisiää majoitusratkaisuumme ja olisimme saaneet yöpyä vielä ylimääräisenkin yön, kun Naantalissa vietettiin Birgitan yötä, joka on Naantalin vanhan kapungin oma taiteiden yö tarjoten musiikkia, runoutta, tanssia, taidetta ja myös Birgitan kulkueen illalla. Olimme kuitenkin varanneet seuraavan yön majoituksen ja suuntasimmekin seuraavaan kaupunkiin torstaina. Sitä ennen ehdimme nauttia Naantalin kallioista, kaduista ja sataman ravintoloista kaikilla aisteilla ja siitä kirjoittelenkin seuraavalla kerralla. 

Tiedossa on siis aurinkoa, tuulta ja hymyilevä kaksikko <3


p.s. Käypä lukemassa täältä ja täältä lisää Naantalista


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Varasin juuri eilen mökin Rymättylästä, mutta pitkään harkitsin myös tuota Måsenia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava ja kaunis paikka olla ja pitää tukikohtana! :)

      Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!