sunnuntai 28. elokuuta 2016

Hääpaikan koristelu ja kukkaisloistoa

Luotimme koristelussa yksinkertaisuuteen ja Härmän Ratin hirsi-charmiin ja se kannatti. Kukat tulivat Järvenpään Kukkatalosta ja luonnonkukat haimme A:n kanssa häitä edeltävän päivän aamuna pitkin ketoja ja ojanpientareita. Puulaatikot vuokrasimme kukkakauppa Fantaseasta Hyvinkäältä, kehykset ja terassin tuikkukipot olivat lainassa toiselta kaasoltani. Yksityiskohtia oli paljon eikä kaikesta ole kuvamateriaalia hääpäivältä, mutta tässä joitakin otoksia.

Kaikki kuvat, ellei toisin mainita, ovat Miska Koivumäen ottamia ja niiden luvaton kopiointi tai käyttö on kielletty.

Pöydissä oli neilikoita sekä pioneja pitsein ja juutilla koristelluissa pulloissa ja purkeissa

Jokaisen paikalla oli lautasliinan kera nipussa hääbingo, pieni lyijykynä sekä ohjelma/menu läpyskä kaikki sidottuna yhteen narulla, jossa oli kiinni paikkakortti
Pöydät erottuivat toisistaan valokuvien avulla; emme halunneet tosiaan pöytänumeroita vaan pöydät merkattiin valokuvin meille tärkeistä paikoista ja pöytäkartassa (josta ei ole yhtä ainutta kuvaa........) oli paikan nimi. Meidän seurueemme pöydässä oli lisäksi valkoisen pöytäliinan päällä pitsiliina. Pitsiliinoja oli myös lahjapöydällä sekä eteisen pikkupöydällä, jossa vieraslahjat sekä -laatikko olivat.

Kuva Minttunen

Kuva S. Rinne

Ihania terkkuja oli jätetty meille tuohon laatikkoon. Terveiset kirjoitettiin erilaisille paperilappusille, jotka olivat esillä kauniisti myös, joskaan eivät tässä kuvassa.
Vieraslahjoina oli matkaeväs, jotka äitini leipoi reseptilläni; pussukoiden sisältä löytyi herkullinen pikkuleipä! Voimapaperipussit leikkasin ja taittelin itse ja osan kaasoni kanssa. Niistä tuli varsin kivat!

Kori löytyi sattumalta K-Raudasta muuton aikoihin ja pieni Kiitos-kyltti on Finmarilta

Kukkia oli ostettujen lisäksi tosiaan kerätty ympäri kotikaupunkimme tienpientareita ja vanhat isot lasipurkit olivat vanhemmiltani lainassa. Etupihalla oli valkoiseksi maalaamamme Ikean liitutauluteline sekä puulaatikko ja yksi nippu luonnonkukkia tervehtimässä vieraita. Tuuli oli huomattavan kova sinä päivänä ja kaatoi lopulta koko telineen, joten se siirrettiin sisälle turvaan. Myös pikkupompomeja keräili milloin kukakin pitkin pihamaata :) Liitutauluun oli myös jäänyt älytön tahra, jota ei huomannut kuin valon osuessa tietyllä tavalla, kuten kuvasta näkyy....

Ja viimeistään tässä vaiheessa huomaatte, etten jaksa enää nimiämme piilotella ;)
Puulaatikot ja luonnonkukat sekä yksi lyhty kotoamme kehystivät myös takapihan vihkipaikkaamme.Pompomeja oli niin ulkona kuin sisälläkin, roikkumassa sekä pöydällä somistamassa herkkubuffetia. Niitä availtiin hääporukalla edellisenä päivänä Ratin saunarakennuksessa ja miehet kunnostautuivat myös siinä hommassa!

Lasipurnukoita olen haalinut parin vuoden aikana sieltä sun täältä

Pompomit roikkuivat tanssilattian ja bändin yläpuolella
Mitä tulee vielä kukkiin, olin todella tyytyväinen kimppuuni! Myös piskuinen heittokimppu oli suloinen, sitä tosin ei heitetty vaan annoin sen suvun matriarkalle, eli mummulleni. Järvenpään Kukkatalon Eikku teki loistavaa työtä kukkiemme kanssa ja saimme myös extraa. Kaiken kaikkiaan asiointi oli helppoa ja toiveitamme kuunneltiin tarkkaan. Eikku sai hyvin kiinni ajatuksistani niin kimpun kuin vieheidenkin suhteen.

Kimpussa oli mm. pioneja, freesia, hortensiaa, eukalyptuksen marjaa ja puutarha-/teeruusuaKimppu oli sidottu vanhalla perintöpitsillä
Sulhasen viehe erosi muun hääseurueen vieheistä siten, että freesian ja eukalyptuksen lisäksi oli hivenen vaaleanpunaista mukana. Vieheet oli sidottu juuttinarulla toiveidemme mukaisesti. Saimme vieheitä myös tuplamäärän Eikun ensin vahingossa tehtyä toisesta kukasta kuin oli sovittu. Hän sitten lykkäsi nämä ns. väärät vieheet mukaan varavieheiksi. Niille itse asiassa olisi ollut käyttöä, mutta eihän kukaan niitä juhlan tuoksinnassa muistanut! Sulhaselle oli kaksi erilaista viehevaihtoehtoa ja hän päätyi freesia-neilikkavieheeseen, minä taasen olisin valinnut freesia-pioniversion. Mutta koska viehe ei minulle tullut, en puuttunut asiaan millään muotoa. Ja kaunishan tuo on! Olen vain niin vannoutunut pionin ystävä ;)Äitien, isien ja bestmanin sekä lapsen vieheet olivat viher-valkoiset. Lapsen viehe oli hieman pienempi kuin aikuisten.

Kaasoillani oli hiuksissa valkoista harsokukkaa sekä terttuneilikkaa valkoisena sekä vaaleanpunaisena. Olisikohan joukossa joku pieni oksaruusukin saattanut olla. Hiuskukkiakin oli kolminkertainen määrä, kuin mitä olin tilannut, eli saimme todella reilusti ylimääräistä maksamaamme hintaan nähden.

Vielä kurkistus mummun saamaan kimppuun, joka sai mummun kyyneliin <3Terassilla oli tuikkukippoja, jotka serkkuseni oli aikoinaan koristellut pitsileimasimella. Nyt kipot pääsivät juhlimaan toisia häitään ja ne sopivat kyllä todella kauniisti terassille. Vihkimisen jälkeen puulaatikot luonnonkukkineen siirrettiin terassia somistamaan myös. 

Koivunoksat olivat käytössä vihkimisessä

Kuvia tulikin iso nippu! Hupsista taas vaan :) Kuvat välittävät hyvin myös Ratin valoisuuden ja päivän toiveikkaan valoisan tunnelman! Olin ja olimme hyvin tyytyväisiä visuaaliseen ilmeeseen. Vieraista en tiedä, sillä yhtään kommenttia kaikesta tästä ei korviini kantautunut, mutta pääasia on, että me pidimme paikan ulkonäöstä ja kaikesta siitä, minkä eteen me ja muut olimme nähneet vaivaa.

Ensi kerralla sitten vihitään!

5 kommenttia:

 1. Aivan ihanat häät ja niin kaunis morsian! Ihastelen vieläkin pukuasi!

  VastaaPoista
 2. Niin kaunista! :) Ihanan näköistä kerrassaan. Ja miten mainio tapa tuunata tuikkukippoja! Osaatko kertoa tarkemmin, miten serkkusi koristeli ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Muistaakseni hän käytti ihan perus-mustetyynyä ja tosiaan pienillä vaahtomuovin kaltaisessa materiaalissa kiinni olevilla leimasimilla sitten lätki pitsiä kehiin. Itse käytin samoja leimasimia kirjekuorien ja muiden paperijuttujen koristeluun.

   Poista
  2. Okei, kiitos vinkistä. Täytyypä kokeilla! :)

   Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!