sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hääpaikkoja osa 3 eli meidän tuleva juhlapaikkamme!

No niin, on tullut aika kertoa missä meidät vihitään ja sitten juhlitaan! Mietimme siis monia vaihtoehtoja ja olimme todella ajoissa liikkeellä, koska tiedämme viikonloppujen täyttyvän nopeasti, etenkin kesällä, emmekä halunneet joutua jäämään nuolemaan näppejämme. Kiersimme paikkoja jo elo-syyskuussa 2014 vaikkakin häitä tanssitaan 2016. Halusimme löytää paikan heti, sillä se määrittää paljon häiden henkeä ja muita valintoja. Tosin olin päättänyt haluta pioneja kimppuuni joten se määritteli ajankohdan! Ihastuimme kahteen paikkaan; Sälinkään Kartanoon ja Härmän Ratiin. Mies tykkäsi enemmän Ratista ja minä Sälinkäästä ja lopulta valinnan taisi ratkaista talous, sillä Rati kaikkinensa tulee halvemmaksi palvelun ollessa kuitenkin ainakin tähän asti aivan ensiluokkaista! Sälinkään kartanosta kirjoittelin täällä, käy ihmeessä kurkkaamassa.

Härmän Rati sijaitsee Tuusulanjärven perinnemaisemassa ja on varsin viehättävä pohjalaisrakennnus. Rati on rakennettu 1920-luvulla ja toimi kansakouluna vuoteen 1966 asti Alahärmässä Ojalan kylässä. Sen jälkeen rakennuksessa on mm. toiminut nahoittamo. Lopulta Rati siirrettiin Järvenpään Vanhakylään ja se muokattiin toimimaan majatalona, ravintolana ja juhlapaikkana. Rakennus on kaunis ja perinteinen pienellä modernilla otteella. Sisätiloissa näkyvät upeat hirret ja hyvänä kontrastina tummille hirsille on valkoisen ja harmaan yhdistelmät. Ikkunat ovat isot ja komiat kuten asiaan kuuluu ja yläkerrasta löytyy kahdeksan huonetta majoitukseen. Rakennukseen kuuluu myös isohko terassi sekä erillinen saunarakennus. Piha viettää järven kosteikkoon ja lähellä näkyy myös Järvenpään Ratsastusseuran tallin laitumia.

Tässä ulkokuva lainattuna Ratin verkkosivuiltaVieraillessamme ensi kertaa napsimme pokkarilla muutamia otoksia sisätiloista.


Toisesta päädystä kuvattuna
Ja toiseen suuntaan; tuonne ikkunan eteen on
suunnitteilla meidän pöytämmeTarjoilupöytä tulee alla olevan kuvan tilaan ja myöhemmin sinne siirretään pari pöytäkuntaa, kun lattialle raivataan tilaa tanssille.

Tila on yhtenäinen tuon oviaukkojen välissä olevan seinän takanakin

Terassille on ehkäpä suunnitteilla vihkiminen (lähes koko terassi on kesäisin katettuna).Terassilta on portaat pihamaalle
Henkilökunta siivoaa kaikki koristeemme (roikkuvia lukuunottamatta) ja pakkaa ne valmiiksi odottamaan noutoa, jonka ei tarvitse tapahtua seuraavana päivänä häiden jälkeen. Melkoinen plussa tuokin. Kenenkään ei tarvitse jäädä juhlien jälkeen siivoilemaan, se kun ei ole lystiä kello kahden jälkeen yöllä! Valokuvaaja majoittuu mukavasti samassa rakennuksessa ja muutama muukin esimerkiksi kauempaa tuleva niin halutessaan. Yksi huone on varattu automaattisesti meille ilman lisäkustannuksia ja muiden huoneiden hinnat ovat pienemmät kuin normaalisti. Meille myös luvattiin -mikäli kaikki huoneet eivät mene vieraille- että saamme ilman lisäkustannuksia käyttää toistakin huonetta pukeutumiseen. "Tietenkin saatte!" oli vastaus tätä kysyttäessä. Mitään tilavuokraa Ratissa ei ole vaan kustannukset syntyvät ruoasta ja juomasta (joka laskutetaan avattujen pullojen mukaan). Myös leikkokukat ja kakku sisältyvät pakettiin, ellemme halua jenkkityylistä kakkua. Kynttilät, tuikut ja mahdolliset ulkotulet tai -kynttilät eivät myöskään tee meille lisäkustannuksia. Ratista on aina vastattu sähköposteihin ripeästi, olemme saaneet vaivata hölmöilläkin kysymyksillä jo varhaisessa vaiheessa ja käydessä meillä on ollut todella tervetullut olo! Lisäksi olemme saaneet mainioita neuvoja.

Sälinkään Kartanossa olisi ollut isohko huone käytössä lasten touhuille, mutta tätä luksusta Ratissa ei ole. Lapset ovat samoissa tiloissa koko ajan muiden vieraiden kanssa ja toki pihamaalla vanhempiensa valvonnassa sään niin salliessa. Tulemme kutsuissa ilmaisemaan, että lapsille ei ole leikkihuonetta, joten vanhemmat voivat itse tehdä valintansa lapsensa parhaiten tuntien, että juhlivatko mieluummin ilman jälkikasvuaan vai sen kera. Tavallaan minä olen haaveillut lapsettomista häistä alun alkaen, mutta miehellä kun on lapsi niin se tuntuisi jotenkin väärältä. Sitten toisaalta en myöskään osaa kuvitella häitämme ilman siskoni lapsia! Olemme myös realisteja siinä, että voi olla hiukka vaikeaa löytää lapsille hoitajaa, kun kaikki potentiaaliset hoitajat eli sukulaiset ovat samoissa juhlissa.

Tuusulanjärven ympäristö on täynnä kauniita paikkoja miljööpotreteille ja olemmekin niitä katsastaneet valmiiksi jonkin verran. Tietenkään kovin kauas ei ole mieltä aikataulullisesti lähteä kuvaamaan, jottei aika kulu siirtymiin, mutta onneksi esimerkiksi kaunis Vanhankylänniemen alue on aivan lähellä. Valokuvaajamme ei välttämättä innostu meidän pöytämme sijainnista suoraan ison ikkunan edessä, mutta vastavalokuvat ovat myös upeita ;)

Mitäs pidätte Ratin tunnelmasta? Minä ainakin olen koko ajan innostuneempi :)

Ensimmäistä kuvaa lukuunottamatta kaikkien kuvien oikeudet Minttunen, ethän käytä ilman lupaa!

4 kommenttia:

 1. Oikein näyttää lupaavalta, kiva sisustus ja rauhallinen värimaailma :) Onnea juhlapaikasta! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! Värimaailma antaa mahdollisuuden hyvinkin moninaisten värien käytölle ja meidän värimme toimivat loistavasti tuossa ympäristössä. En malttaisi odottaa, että pääsen laittamaan paikkaa :D

  VastaaPoista
 3. Oikein kivalta ja viihtyisältä paikalta vaikuttaa! :)
  Ihanaa, että löysitte ajoissa juhlapaikan.. Me myös etsimme jo tuolloin syksyllä 2014 tiloja, vaikka häät on elokuussa 2016 ja juhlatila onkin nyt jo varattuna ;) (...ja kirkko ja kuvaaja...ja häähullu täällä hei!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielunsisar täällä hei ;) Mekin varattiin kuvaaja jo viime elokuussa kuten videokuvaajakin ja pukuni löysin lokakuussa :D Parempi ajoissa kuin viime tipassa eikö!

   Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!