maanantai 28. maaliskuuta 2016

Hääkutsut ja hääinfo

Varautukaa todella pitkään kirjoitukseen... Nyt kutsut ovat saavuttaneet kaikki; ainakin blogia lukevat, joten voin paljastaa niiden ulkomuodon täälläkin. Muutama sukulainen on pääsiäis-reissussa ja heitä kutsut odottavat postilaatikoissa arjen koitettua. Päädyimme pohdintojen ja laskentojen jälkeen tilaamaan kutsumme Vistaprintiltä, samasta paikkaa kuin Save The Date -kortitkin olivat. Kutsun tekstiä viilattiin jonkin verran, luetutin sen myös kaasoilla ja äidilläni kysyen heidän mielipiteitään ja lopulta olimme tyytyväisiä. Halusimme kutsusta selviävän saman tien, minkä henkiset juhlat ovat tiedossa ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Eräänä torstai-aamuna laitoin tilauksen menemään hieman ennen klo yhdeksää, pikatoimituksella, halutessamme kutsut vihdoinkin liikkeelle ja ne olivatkin perjantaina odottamassa meitä kotiin tullessamme. Todella nopeaa toimintaa! Sitten alkoikin kuoriurakka; osoitteiden kirjoittaminen ja kuorien leimaaminen.Häihin liittyy paljon infottavaa asiaa. Paljon saimme kutsuunkin laitettua, mutta osa olisi pitänyt laittaa infokortille tai vastaavalle. Asiaa pohdittuamme tovin päätin kokeilla luoda meille hääsivun eweddingin pohjalle. Rakensin sivua pitkän aikaa ja siitä tuli varsin kiva! Verkkosivulle saimme mahtumaan paljon enemmän tietoa kuin infoläpyskälle. Toisaalta kaikki tarvittava tieto on jo kutsussakin, jos sivulle ei halua/osaa navigoida. Näitä, joilta verkossa liikkuminen ei onnistu on kutsuttujen joukossa peräti kaksi, joten heitä osaamme auttaa ihan henkilökohtaisesti kysymyksissään.


Tiedämme hääsivun jakavan mielipiteet, äitikin pohti että paperinen versio olisi henkilökohtaisempi, mutta minä taas koen aivan päinvastoin. Hääsivulle saimme kädenjälkemme näkymään kivasti ja paljon paljon infoa, myös ihanista apureistamme :) Sivuilla on kaasojen ja bestmanin yhteystiedot, mikäli joku tahtoo heihin olla yhteydessä ohjelman tiimoilta ja tietenkin kirjoittelin pienet kuvauksetkin heistä valokuvien kera. Sivuilta löytyy luonnollisesti myös ohjeita saapumisesta ja sijainnista. Lisäsin sivuille myös oman osion valokuvauksesta; kun kerran olemme palkanneet ammattikuvaajan, tahdomme hänelle työrauhan emmmekä toivoisi ihmisten loikkivan joka käänteessä puhelimensa ojossa ja mikä pahinta, pilaavan ainutlaatuisten hetkien valokuvat käyttämällä salamaa. Voisi hieman harmittaa, jos joka toinen kuva on pilalla salamavälähdyksen takia. Kaiken tämä ilmaisin diplomaattisesti ja sain jo kiitosta valokuvaajakaverilta tästä osiosta.

Hääsivumme ovat ilmaiset, se olikin yksi idea niissä myös. Toki sieltäkin löytyisi maksullinen versio, mutta mikään sen ominaisuuksista ei ollut meidän tarvitsema. Kyseisillä sivuilla voisi hoitaa myös ilmoittautumisen, mutta poistin lomakkeen, sillä suurin osa ilmoittautuu kuitenkin joko soittamalla tai tekstiviestitse. Ja sitten on se sukulaisjoukko, joka ei älyä ilmoittautua, koska "kyllähän te tiedätte muutenkin että ollaan tulossa". Nooh, eipä tiedetäkään... Mutta sitten kuorien ulkonäköön; halusin niiden jatkavan samaa ilmettä, jonka aloitimme ennakkokutsuissa, joten leimasimet tanaan ja hommiin!


Nämä leimasimet olivat toiselta kaasolta lainassa

Kutsut sinetöitiin sulkemisen jälkeen leimalla

Yllättävä ongelma kuorien kanssa oli niiden liiallinen läpinäkyvyys. Asiaa tovin kirottuani otin sakset kauniiseen käteen ja leikkasin jokaiseen valkoisen paperin luomaan peittävyyttä. Pikaratkaisu, joka toimi ihan kivasti. Kello oli melkoisen paljon, kun homma oli valmis, mutta saimmepahan kutsut matkaan. Kotikaupunkimme asukkien kutsut veimme kiirastorstain iltana postiluukkuihin itse ja sillä säästimme postikuluissa pitkän pennin. Aikaa siihen toki meni, mutta tavallaan se homma oli hauskaakin. Muualla asuvien kuoriin liimattiin samanlaiset joutsen-merkit kuin oli ennakkokutsuissakin. Ensimmäiset ilmoittautumiset tulivat heti torstaina :) Loput tulevat todennäköisesti hyvin lähellä sitä toukokuun kuudetta, jonka laitoimme takarajaksi. Älysin väsätä meille myös taulukon, johon laitella ilmoittautuneet ylös sitä mukaa kun niitä tulee.

Tarkkasilmäiset huomasivat lahjalistamme olevan lahjalista.net -sivustolla. Se vaikutti helpolta ja nopealta käyttää. Lahjalistan loppuun laitoimme tilinumeromme saatetekstillä, mikäli joku tahtoo rahalahjan antaa. Häämatkamme suuntautuu kotimaan rannikolle, kun minä en tällä hetkellä uskalla Menieren tautini kanssa lentää ja sen matkakassaa voi hyvin kartuttaa niin tahtoessaan. Muotoilin tekstin näin: "Jos haluatte muistaa meitä rahalahjalla, käytämme sen ilolla häämatkaamme kauniiseen Naantaliin. Voitte osoittaa lahjan esimerkiksi iltapiknikkiä varten, Holipompeli-kierrosta varten sataman kapakoissa, retkeen Kultarantaan tai mitä ikinä keksitte!" Jos mietitte, mikä ihme on Holipompeli, niin se on paikallinen juoma, josta jokaisella Naantalin satamaravintolla on oma versionsa. Salainen versionsa.

Mitä tulee kutsun teksteihin, kun ei niistä taida saada kuvasta selvää, kuuluvat ne näin:

M & A

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi
juhlimaan kanssamme, kun sanomme toisillemme
tahdon
heinäkuun 9. 2016
kello ---
Härmän Rati

Vihkiminen tapahtuu paikan päällä minkä jälkeen syömme, tanssimme, nauramme ja nautimme seurasta sekä kesäillasta aina klo 01 asti. Antaa paitojen hiestyä, helmojen hulmuta ja hymyryppyjen syventyä!

M ja A sanovat tahdon
Härmän Rati
osoite
9. heinäkuuta 2016 kello ---

Lapset ovat tervetulleita juhliimme. Huomioittehan kuitenkin, ettei juhlapaikkamme mahdollista erillistä tilaa lasten puuhastella ja juhlapaikka rajoittuu isohkoon autotiehen ja Tuusulanjärven kosteikkoon.

Lahjalistamme löydätte osoitteesta sejase, salasana sejase. Kahdella aikuisella on kodin tavaraa jo runsaasti, joten samasta verkko-osoitteesta lahjalistan lopusta löytyy myös vaihtoehto tavaralahjalle. Tärkeintä on kuitenkin läheistemme läsnäolo!
Lisäää tietoa häistämme löydätte osoitteesta sejase, salasana sejase.

Ruokailun yhteydessä tarjoamme viiniä ja alkoholitonta juomaa. Lisää suun kostuketta on saatavilla omalla kustannuksella ravintolan baarista.

Ilmoitattehan tulostanne ja mahdollisista erikoisruokavalioista 6.5.2016 mennessä
puhelinnumerot ja sähköpostit


Mitäs pidätte kutsuista ja kuorista? Ja harkitseeko joku muukin hääsivujen perustamista?

Aurinkoa päivään <3

Kuvien oikeudet Minttunen Älä kopioi, käytä tai "lainaa" kuvia ilman lupaani.
2 kommenttia:

  1. Hienot! :) Kannatti nähdä leimaamisen vaiva. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos :) Kannattihan se tosiaan ja lopultahan nämä hommat on kivoja, jos vielä kellonaika olisi ollut suotuisampi kuin oli näitä tehdessä :D

      Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!