maanantai 20. lokakuuta 2014

Mitä pukea puvun alle?

Jos jäi vielä jollekulle epäselväksi, löysin jo pukuni. Hivenen hyvissä ajoin, mutta löysinpä kuitenkin ja olen siitä ikionnellinen. Hääpäivänä haluaa näyttää parhaalta itseltään ja osa sitä on myös alusvaatteet. Alusvaatteissa on tärkeää tietenkin ensisijaisesti niiden toimivuus puvun alla. Hennon, kevyen puvun alle on syytä pukea ehdottomasti puvun valkoisen mukaista tai ihonväristä, jotta läpi ei paista mitään ylimääräistä. Monikerroksisen puvun alle saa kätkettyä vaikka kirkkaan punaiset pöksyt ja liivitkin jos siltä tuntuu. 

Puvun yläosa määrittelee rintaliivit melko pitkälti. Moni puku on niin tukeva, että niiden alle ei välttämättä tarvitse liivejä ollenkaan. Moneen pukuun voidaan myös ommella liivit kiinni sisäpuolelle rintoja tukemaan. Hyvin alas aukioleva selkä tuo omat haasteensa etenkin morsiamelle, jolla on isommat rinnat jotka eivät esimerkiksi oikein tukea saa silikoniliiveistä, joissa ei ole selkäosaa ollenkaan (mm. täältä). 

Kuva Amazonista


Itse olen sen verran pienirintainen, että ne toimisivat varmasti ihan kivasti, mutta kun lisäksi on tämä turhamainen puoli; ne näyttävät karmealta! Tai siis minun silmääni näyttävät. En halua pukea pukuni alle mitään silikonihärpäkettä. Törmäsin kyllä muutamiin kankaalla tai pitsillä päällystettyihin silikoniliiveihin, mutta eivät nekään syystä tai toisesta miellyttäneet silmääni (esimerkiksi täältä löydät). Lisäksi markkinoilta löytyy liivejä, joissa on ihoon tarttuva pinta kylkien kohdalla eikä selkää ollenkaan (mm. täältä) Keskusteluketjuja aiheesta pikaisesti luettuna ne osalla toimivat ja osalla eivät. 

Kuva täältä
Kuva täältä

Oikealla olevat ovat itse asiassa ihan kauniitkin!


Perinteiset olkaimettomat rintaliivit toimivat varmasti monella ja monen puvun kanssa ja niitähän löytyy varsin kauniina versioina. Minä päädyin kuitenkin haikailemaan vielä varmemmin ylhäällä pysyvien ja mahdollisimman vähän ahdistavien liivien perään, joista selkää saa tarpeen tullen hilattua hieman alemmas toimiakseen esimerkiksi minun pukuni kanssa (tai no, nähtäväksi jää toimivatko ne, ekassa sovituksessa selvinnee). Löysin sitten Wonderbran olkaimettomat liivit, joita olen lukenut ylistettävän monessa paikassa. Ei muuta kuin etsimään. Tilasin omani Nellystä, ripeän ja ilmaisen toimituksen vuoksi. Ne saapuivat tänään postissa ja liivien oltua päällä nyt pari tuntia en voi kuin ylistää. 

Kuva Wonderbra

Uskomattoman pehmeät ja puristamattomat ja silti niin tukevat. Rinnat ovat liiveissä kauniin ja luonnollisen muotoiset eikä mikään kohta paina eikä muuten hiostakaan. Alkuun tuntui kuin liivit valuisivat koko ajan alaspäin niiden ollessa kuitenkin aivan paikallaan. Se johtunee liivien melko alas tulevasta mallista, kun olen tottunut erilaisiin liiveihin. Paikallaan ovat ja tuntuvat hyvältä, kun tunteeseen ensin tottui! Tämä toppaamaton versio on myös pitsillä koristeltu ja riittävän kaunis minun makuuni yhdistettynä tähän mukavaan käyttökokemukseen! Toppaamattomuus ei sitten muuten tarkoita, etteivätkö liivit olisi tukevat ja riittävän paksut sekä napakat. En tiedä sitten kuinka muhkea topattu versio on, sillä tässä on minulle jo aivan tarpeeksi volyymia. Enpä taida muita olkaimettomia enää harkitakaan näiden jälkeen, täytyy jossain vaiheessa tuhlata ja tilata liivit myös mustan sävyissä.

Pidinpä melkoisen myyntipuheen, mutta yllätyin niin positiivisesti näistä liiveistä. Vaikka nämä eivät jostain syystä toimisikaan hääpuvun kanssa, pääsevät ne ahkeraan käyttöön arjessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!