maanantai 30. toukokuuta 2016

MIES-RAKAS PYSY POISSA! Huomenlahjajuttuja

Koska muutto on vienyt kaiken aikamme, on hääjutut pelottavan retuperällä ottaen huomioon, että ne ovat aivan juuri! Iiiiiiik! On tässä onneksi saatu päätettyä mitä syödään ja löydetty viimein kori vieraslahjoja varten (valaisinostoksilla). Niin ja onnistuttiin lupautumaan haastatteluun hääaiheista lehtijuttua varten, sillä tekemistä ei ole ollenkaan tarpeeksi tällä viikolla muuton kanssa :D Vain me onnistumme tällaisessa... Onneksi yksi iso asia on myös tullut hoidettua kaiken keskellä, nimittäin huomenlahja miekkoselle.

Perinteisesti huomenlahja on lahja, jonka mies on antanut tuoreelle vaimolleen. Sillä on turvattu naisen taloudellista asemaa ja se on voinut olla esimerkiksi jokin tuotantoeläin. Oma lammas olisi kyllä kiva ;) Huomenlahja oli laissa säädetty (ajatelkaa kuinka edistyksellistä tavallaan). Vaikka aviopuolisoilla on nykyään laillinen oikeus toistensa omaisuuteen (ilman avioehtoa) on huomenlahja jäänyt elämään romanttisena eleenä. Nyttemmin se on onneksi laajentunut siten, että on tavallista että myös nainen antaa lahjan miehelleen eikä vain toisinpäin. Kovin perinteisiä ovat korut, kellot, lahjakortit ja niin edelleen. Minä koitin tuossa jokin aika sitten ehdottaa, että voidaanko sopia, ettei vaihdeta lahjoja ollenkaan. Kiire muuttui hurjaksi muuton pamahdettua keskelle järjestelyitä ja tuntui, ettei aika riitä millään kaikkeen. Tosin tämä diili olisi ollut kaiketi yhtä pitävä kuin vanhempieni "ei sitten vaihdeta jouluna lahjoja" -sopimus. Muutin sitten mieleni, sillä sain hurjan idean!

Häihin pukua sovitellessa A törmäsi upeaan Cavalieren pukuun ja ihastui täysin. Siinä on kivat tikkaukset, hyvä malli ja väri ja tyylikäs istuvuus, mitkä kaikki mahdollistavat sen pitämisen hyvin muodollisessa tilaisuudessa tai sitten rennommin. Houkuttelin A:n sovittamaan pukua kertaalleen ja edelleen se kiehtoi kovasti. Hinta vain oli liian kova vaikka tarve puvulle todella on olemassa. Noooooh... Minäpä sitten kirjoitin viime viikolla Miesten Pukuhuoneen ihanalle Susannalle ja kysyin hyvää pakettihintaa puvusta liivin kera ja kysyin, olisiko hänellä riittävät mitat puvun tilaamiseksi. Päästiin aivan loistavaan sopimukseen ja juonimme puvun lahjoittamisen sekä sovituksen heti häiden jälkeen mittatilausmuutoksia varten, jotta puvun saa päälleen suvun toisiin häihin, jotka ovat pian omiemme jälkeen. Kaikki tämä järjestyi parilla sähköpostilla! Kävin perjantaina maksamassa puvun ja sovimme Susannan vielä paketoivan sen komeasti. Hän vielä huolehti miten saan sen hotelliin A:n tietämättä sisällöstä, mutta siihen minulla jo oli onneksi suunnitelma :) Loistavaa palvelua jälleen kerran!

Kuva lainassa Cavalieren sivuilta
Joku voisi sanoa minua pöpiksi, kun pistän sievoisen summan tähän, mutta tiedän lahjan ainakin olevan mieleinen ja tarpeellinen. Lisäksi, koskapa sitä toisaalta tulee törsättyä toiseen tällaista summaa ja tällaisen syyn vuoksi? Lahja tekee miehen onnelliseksi ja minut, kun saan sen antaa. Olen myös melko ylpeä juonimistaidoistani! :)

Kuinka moni aikoo lahjoa rakastaan hääpäivää seuraavana aamuna ja onko lahja jo mietittynä?

Hyvää alkanutta viikkoa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!