lauantai 16. tammikuuta 2016

Hääyö ja läheisyys


Hääyö. Täynnä isoja odotuksia, kuplivaa jännitystä ja riemukasta seksiä? Vai ehkä täynnä isoa väsymystä, kiehuvaa hikeä ja turruttavaa humalaa? Vai kenties vielä jotain muuta? Niin, sen päätätte tasan tarkkaan te itse. Tässä on aihe, johon päätin tarttua, sillä hääyöhön liittyy varmasti kaikilla hääpareilla paljon odotuksia ja toiveita. Aina todellisuus ja odotukset eivät kohtaa, parin sisällä tai sitten olosuhteiden vuoksi. Ei ole ollenkaan tavatonta, että sänkyyn kaadutaan ei suinkaan kiihkeästi toisiinsa kietoutuneina vaan väsymyksestä uuvahtaneina ja nukutaan autuaasti kuola leualla kuorsaten aamuun asti. Se on hei enemmän kuin ok! Hyvin moni keskittyy hääyönään nukkumiseen ja miksei keskittyisi; päivä on ollut pitkä, täynnä jännitystä ja vauhtia ja lopulta väsymys vain vie voiton. Jos kuitenkin haluaisi hääyönsä sisältävän myös seksiä, on asialle tehtävissä jotain väsymyksestä huolimatta. Oli miten oli, paineita ei kannata itselleen luoda, niitä riittää elämässä muutenkin. Rakkauspörröön voi kietoutua ihan ilman seksiäkin ja olla muuten lähekkäin ja nauttia tunnelmasta, ensimmäisestä yöstä miehenä ja vaimona, vaimona ja vaimona tai miehenä ja miehenä. Suoraan häämatkalle lähtijät ovat sitten luku erikseen; siihen logistiikkaan en nyt edes yritä puuttua! :D

Jos nyt kuitenkin haluaisi edes yrittää selvitä seksiin asti, on asioita joita voi tehdä sen hyväksi. 

Ensinnäkin, keskustelkaa. KESKUSTELKAA. Kertokaa toisillenne, mitä toiveita ja odotuksia on hääyöhön liittyen ja miettikää miten niitä toteuttaisi. Hääyö voi olla ihanan romanttinen kotona, mökillä, hotellissa, teltassa, ihan missä vain, kunhan asenne on oikea. Teillä on toisenne, se on jo tosi hyvä alku, vai mitä?

Toiseksi, osatkaa lopettaa juhliminen ennen aamuyötä, mikäli haluatte tehdä muutakin kuin nukkua ja selviytyä seuraavasta päivästä hengissä mahdollisine juhlapaikan siistimisineen jne. Jos on bilettänyt aamukuuteen saakka (mikä on sekin enemmän kuin sallittua ja varsin hyvä tapa juhlistaa), saattaa hotellilla tai yöpymispaikassa tulla luotua haaveilevia katseita lähinnä suihkua ja tyynyä kohti. 

Kolmanneksi, älkää juoko liikaa. Jokainen kuluttakoon juhlissaan niin paljon alkoholia kuin itse tahtoo, mutta kannattaa muistaa, että umpitunnelissa kukaan harvemmin harrastaa tajunnan räjäyttävää seksiä, jonka jälkilämmössä voi hekumoida seuraavat päivät. Sammaltava puhe tai morsiamen hiusten pitely tämän oksentaessa ei ole mikään maailman suurin turn on sekään... Nauti kohtuudella alkoholia, jos haluat nauttia vielä kumppanistasi hieman lihallisemmalla tavalla. Änkyräkännin ja raittiuden välillä on monta kivaa hiprakan tasoa, joten joko tai linjallekaan ei tarvitse ryhtyä ;)

Neljänneksi, kylpy tai suihku; parin suurin ystävä. Juhlavaatteissa tulee kuuma, vaikkei tanssisikaan jalkojaan verille helleiltana. Päivä on ollut pitkä ja varmasti myös hikinen (etenkin monikerroksisen morsiuspuvun sisällä!!! ja miehet kehtaa valittaa parin kangaskerroksen kuumuutta paidoissaan ja takeissaan, pah...), joten suihku yöpaikkaan tultua virkistää ja hemmottelee. Kylpyhän on yksi parhaista asioista maailmassa, ja yksi omia vaatimuksiani hotellille oli kylpyammetakuu :D Jos sinne ei yöllä eksy niin voi viimeistään aamulla köllötellä veden pehmeässä lämmössä ja hemmotella väsyneitä jäseniään. Yhdessä suihkuttelu tai kylpeminen on myös ihana tapa olla lähekkäin ja huolehtia toisesta. Peskää toisenne, hoivatkaa ja hellikää. Tai käykää erikseen siellä suihkussa jos oma tila tuntuu siinä kohtaa hyvältä. Mikä nyt parhaalta tuntuu! Joka tapauksessa lopputulos on kaksi hyvältä tuoksuvaa ihmistä :) p.s. Muista suihkauttaa uudestaan sitä tuoksua, jonka niin tarkkaan valitsit hääpäivällesi!


Viidenneksi, nauttikaa toisistanne, muistelkaa päivän ja illan ihania hetkiä, naurakaa ja kikattakaa, paijatkaa ja suudelkaa, halikaa ja käpertykää ja harrastakaa sitä seksiä jos siltä tuntuu. Väsyneenäkin seksi voi olla hyvää vaikka uupuneena sen aloittaminen saattaa takkuilla. Mutta toisen helliminen voi mukavasti luoda mahdollisuuksia myös sopivan mielentilan saavuttamiseen. Syökää jotain, muistakaa juoda muutakin kuin kuplivaa, sytyttäkää muutama kynttilä...

Kuudenneksi, älä välitä jos kaikesta huolimatta nukahdatte kylpytakit päällä poikittain sängylle. Teillä on toivottavasti koko loppuelämä aikaa viettää yhteisiä öitä juuri niin kuin tahdotte. Ja ainahan on edessä vielä aamu ;) Jos vielä voitte järjestää niin, ettei teillä ole mitään juhlapaikan raivausurakkaa edessä, sen parempi. Voitte keskittyä toisiinne tai viettää aikaa läheistenne kanssa edellistä päivää muistellen.Me vietämme yömme Hotel Havenissa Helsingin kauppatorin kupeessa ja jos yö on kauniin kesäinen saatan hyvin haluta istahtaa puvussani rantaan ja heilutella varpaitani merituulessa katsellen nousevan auringon tuomaa lisääntyvää valoa. Tai sitten juoksemme kilpaa huoneeseen ja raastamme vaatteet toistemme päältä vaikka olisimme kuinka hikisiä! Tai käydään kylvyssä ja istutaan aamuun asti jutellen, merta katsellen, nauraen ja tulevista vuosista haaveillen. Tärkeintä minulle on se, että olemme lähellä, yhdessä, vain me eikä muita. Ihminen ehtii elämässään paljon, siksi en ehkä ottaisi paineita hääyön seksistä :) Lähellä voi olla muutenkin ja nauttia yhteisestä ajasta. Sillä läheisyyttä ihminen tarvitsee ja kaipaa. Muistetaan siis sipaista hiussuortuva pois otsalta, silittää niskaa, suukottaa poskea, nuuhkaista kaulaa kaikkina iltoina loppuelämämme ajan.

Mitä odotuksia ihmisillä on hääyönsä suhteen vai onko tämä suuri hys hys -aihe? :) Kuulisin mielellänne lukijoiden ajatuksia aiheesta!

Kuvat Hotel Havenista, kuvien oikeudet Minttunen, joten älä käytä luvatta!

Ai niin, vielä tänään voit äänestää blogiani täällä, ja nähdäänhän messuilla viikon päästä <3

4 kommenttia:

 1. Olen samoilla linjoilla :) päivä on pitkä ja jännittävä, joten se voi olla, että seksi on viimeisenä ajatuksissa, kun omaan huoneeseen pääsee. Mutta mitään ei tarvitse etukäteen, voi mennä fiiliksen mukaan (ainakin jos huomioi järkevästi tuon kohdan"alkoholi")! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaninta olisi, jos osaisi koko päivästä ja yöstä nauttia täysin rinnoin vaikka kaikki ei menisikään ihan suunnitellusti. Häät ovat ihana asia, täynnä rakkautta ja turhat paineet eivät siihen mielestäni kuulu, tai ei pitäisi kuulua. Ja jos niitä on kertynyt, noh, voihan ne sitten purkaa ilolla myöhemmin ;)

   Poista
 2. Itse kirjoittelin ensimmäisestä aamusta avioparina blogiini vähän samoin ajatuksin (http://projektinahaat.blogspot.fi/2014/12/ensimmainen-aamu-avioparina-vinkit.html). Olimme realisteja ja tiesimme hääpäivän vievän mehut meistä molemmista. Onneksi varasimme pidennetyn uloskirjautumisen sekä aamiaisen huoneeseen seuraavaksi päiväksi, joten saimme fiilistellä ihan rauhassa kaksin. :)

  Itseäni huvittaa ehkä eniten kuvitelmat kiihkeästä lemmenyöstä ja spontaanista heittäytymisestä hotellihuoneeseen. Ei moni siinä vaiheessa muistakaan kuinka monta pinniä on kiristävään kampaukseen aseteltu ja sulhanen on ihan hukassa puvun nyörityksen kanssa. Sitä kun ei ihan hetkessä saakaan auki. Onneksi näistä selviää huumorilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Ehkä tärkeintä on se yhdessäolo, nukkuen tai kiihkeämmissä tunnelmissa. Elämässä onneksi ehtii :)

   Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!