maanantai 13. lokakuuta 2014

Hääpaikkoja osa 2

Edellisen kerran paikoista puheen ollen kirjoittelin teille Sälinkään Kartanosta ja nyt on vuorossa kaksi muuta paikkaa. Jouduin elokuussa kyynärsauvoille ja viikon sairauslomalle taitettua nilkkani aivan nurin niskoin Hangon reissulla -hemmetin vaarallisia sadevesikouruja siellä- ja minulla oli aikaa pistää tuulemaan hääasioiden suhteen. Näitä häitä olen odottanut suunnilleen tapaamishetkestämme asti joten kihlauksen jälkeen olen - ja olemme- innolla tarttunut toimeen. Moni asia tietenkin hoidetaan vasta lähempänä, mutta suuret linjat päätimme ottaa haltuun jo nyt. Tutkin Uudenmaan juhlapaikkoja ravintoloista työväentaloihin ja tarkan seulan jälkeen kirjoittelin sähköpostia muutamaan kiinnostavimpaan. 

Niistä ensimmäisenä otettakoon käsittelyyn Uunisaari Helsingin edustalla. Haaveilimme alkuun häistä Suomenlinnassa, mutta siellä meille parhaiten olisi istunut Pirunkirkko ja se kun sattui olemaan rakkaan serkkuni hääpaikka viime vuonna niin ajattelimme sen unohtaa. Tenalji von Fersen on logistisesti pulmallisempi joten sitä emme harkinneet. Uunisaaressa on samaa tunnelmaa ja ympärillä iki-ihana vesielementti. Saareen on peräti muutaman minuutin venematka Kaivopuistosta. Talviaikaan saarelle kuljetaan siltaa pitkin. Uunisaari olisi varmasti aivan upea talvihäiden viettopaikkana; joka paikkaan soihtuja ja roihuja ja valkoiset hanget, ai että <3

kuva venuu.fi

Emme lopulta käyneet edes paikalla tutustumassa, sillä kaksi muuta paikkaa veivät sydämemme heti, mutta yhteydenpito Uunisaaren ravintolan kanssa oli nopeaa ja helppoa. Sähköposteihin vastattiin saman päivän aikana, asiat tuntuivat järjestyvän ja palvelu oli todella ystävällistä. Tilavuokra on salista 800 euroa, mutta sitä ei veloiteta mikäli yli 70 henkeä ruokailee. Siivouksesta tai astioista ei veloiteta erikseen, kynttilät ja ulkotuletkin kuuluvat pakettiin. Menuvaihtoehtoja on nähtävissä Uunisaaren verkkosivuilla. Samaisilla sivuilla on myös nähtävissä kuvia juhlapaikasta niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Valokuvaaja Tuomas Eleniuksen verkkosivuilta löytyy hääkuvia Uunisaaresta, varsin kesäinen tunnelma!

Seuraavaksi käydäänkin Oittaan kartanon kimppuun, kirjaimellisesti. Kartano sijaitsee Espoossa Bodomjärven rannalla ja on kaunis kuin mikä olematta liian prameileva. 
kuva Oittaan kartanon facebook-sivuilta

Kirjoittelin kartanolle kysymyksiä ja heillä kesti lähes neljä viikkoa vastata sähköpostiini. Ymmärrän, että kesäaikaan voi olla kiire juhlien parissa, mutta silti: lähes kuukausi!!! Se jo kertoi minulle, että paikka ei ole meitä varten. Lopulta sain kuitenkin sieltä kohteliaan ja ystävällisenkin vastauksen ja menuehdotelmia hintoineen, juomahinnaston sekä tarjouksen muutenkin. Tilavuokra on 100€/alkava tunti, joskin pidemmistä ajoista tekevät erillisen tarjouksen, mitä en koskaan pyytänyt. Jotain osviittaa kuitenkin antaa tuo tuntihinta. Kartano vetää noin 80 juhlijaa ja henkilökunnasta laskutetaan erikseen; ohjeistus on noin yksi tarjoilija per 25 juhlijaa ja tuntitaksa per tarjoilija on 30€, sunnuntaisin tuplaten. Kartanolta löytyy kesäaikaan myös Vintti, joka vetää isomman juhlijamäärän ja on varmasti oikein somistettuna varsin hurmaava kesähäitä ajatellen. Tähän mennessä armaat lukijani ovat varmasti ymmärtäneet, että niin ruoka kuin juomakin tilataan kartanolta. Kartanon hinnat olivat mielestäni varsin kovat, jos joku kaipaa lisätietoja niistä, minultakin voi kysäistä jos kartanon asiakaspalvelu on yhtä hidasta kuin menneenä kesänä :)

Jossain kohtaa minulla on vielä asiaa Krapihovista, parista kartanosta sekä omasta valinnastamme hääpaikaksi, nyt hyvää alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!