sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Väreistä ja teemasta

Minulle oli melkoisen selvää heti, kun häitä aletiin miettiä jotta minkä näköistä ja väristä juhlaa lähdetään tekemään. Yksinkertainen on kaunista mm. kattauksissa; kynttilöitä, valkoista ja pitsiä muutamien kauniiden kukkien kera. Tunnelmaltaan jotain alla olevan kaltaista.

Kuva Pinterest
Kuva Pinterest


Kukkina tullaan näkemään neilikkaa kahdessa eri värissä, pioneja, oksaruusuja, ehkäpä hortensiaa ja luonnonkukkia jos joku ehtii kirmailla edellisenä iltana pitkin teiden varsia sekä niittyjä. Luonnonkukkia voisi sijoittaa vaikkapa terassille pöytiin vanhoissa eri kokoisissa ja värisissä lasipurkeissa ja -purnukoissa. Pienten "maljakoiden" tuunaus on jo aloitettu ja niiden keräilyyn valjastettu muutamia tuttuja. Paljon käytetty idea, mutta sitäkin ihanampi: Happy Joe -pullot saavat uuden elämän etiketit irrotettuina ja pitsiteipillä koristeltuina muutaman neilikan kera. Hääseurueen pöytään taidan tehdä maljakoista vähän monimutkaisemmin kaunistettuja juuttikaistaleiden, -narun sekä pitsin kera. Olisi kiva, jos meidän pöytä erottuu joukosta! Pullojen koristelu on vaivatonta ja nopeaa, etenkin kun sitä tekee muutama pullo kerrallaan ilman painetta hivenen aiemmin kuin häitä edeltävällä viikolla ;)Hääpaikkamme on maalaismainen, tyylikäs ja linjakas eikä sinällään tarvitse paljoa somistusta ollakseen juhlava. Muutaman pompomin haaveilen ripustavani hääseurueen pöydän yläpuolelle valkoisen, mintun ja pehmeän vaaleanpunaisen sävyissä, ehkä myös käytävään sisääntulolla sekä katetun terassin kattoon. Roikkuvat koristeet ovatkin ainoita mitä meidän pitää itse laittaa paikalleen sekä purkaa seuraavana päivänä, kaikki muu hoituu juhlapaikan henkilökunnan toimesta.

Kuva Etsy
Vielä lisää tunnelmointia


Kuva PinterestKuva Weddingbee

Haluan ehdottomasti oman kimppuni pioneista, melko nuppuisista sellaisista. Ehkä ei noin runsasta kuin viereisessä kuvassa vaan hieman pienempää ja todennäköisesti kokonaan ilman vihreää, varsi tietenkin pitsiin kiedottuna, toivottavasti vieläpä vanhaan.

Häiden ajankohta määräytyi osittain sen mukaan, milloin pioneja vielä saa, niiden sesonki kun päättyy Suomessa heinäkuun puolen välin tienoilla, jonka jälkeen niistä saa pulittaa todella pitkän pennin.Nyt kuitenkin jätän vaaleanpunaiset ja mintunväriset haaveilut hetkeksi ja palaan katselemaan Ylen Ajankohtaisen Kakkosen Koulukiusaamisiltaa Areenasta, kun se jäi katsomatta aiemmin. Saa nähdä onko aiheesta saatu jotain uutta irti vai jatketaanko hyssyttelyn linjaa kuten tähän asti.

P.s. Minkä väriset teidän häistänne on tulossa? :) Leppoisaa sunnuntaita!

3 kommenttia:

 1. Ihana väärimailma ja ihanan kuuloinen tunnelma muutenkin tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Halutaan että häät näyttää ja kuulostaa meiltä, raikkaus, herkkyys ja toisaalta kunnon meininki :D Yksinkertaisilla jutuilla saa tosi kaunista jos ne tekee kunnolla eikä liioittele kaikessa, jolloin yksityiskohdat häviää massaan. Ja voi että on ihanaa tunnelmoida näitä <3

   Poista
  2. Niin ja juuttinarua kun löytyy varmaan kilometrin verran serkun häistä ylijäämänä, on aivot keksineet sille jo paljon käyttöä ;) Hyvä, mitä enemmän voi käyttää jo olemassaolevia materiaaleja, kotoa löytyviä elementtejä ja luoda koristeet sellaisiksi, että niitä voi myöhemminkin käyttää.

   Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!