lauantai 2. toukokuuta 2015

Nimikkojuoma häihimme?

Heipä hei pienen tauon jälkeen! Aikomus oli maanantaina kirjoittaa miehen ollessa treeneissä aiheella juomat, vappuviikon kunniaksi, mutta sinä aamuna saamani diagnoosi vei ilmat pihalle ja voimat vähiin. Viikko on mennyt lähinnä arjesta selviytymiseen ja sulatteluun. Eräs rakkaani tuossa talvella sanoi, että on kamalaa jos ainoa olemisen muoto on kyykkyitku. Noh, tiedän mitä hän tarkoittaa, kun harmi menee siihen pisteeseen ettei voi kuin kyykistyä kasaan ja itkeä. Minä olen harjoittanut tätä olemisenmuotoa lähinnä lenkkien yhteydessä, kun tapanani on kuunnella musiikkia. Ja se musiikki on nyt itkun ja kauhun laukaisija, koska saan pelätä menettäväni tämän valtavan rikkauden nyanssit elämässäni. Aiemmin on varjona kulkenut laulamisen suhteen leukanivelen lopullinen pettäminen tulevaisuudessa. Nyt kaikkea kuulemista varjostaa sisäkorvan parantumaton sairaus. Niin että hip hei hurraa ja iloista mieltä vain kaikille! Mutta mennäänpä tämän avautumisen jälkeen itse asiaan, eli häiden juotaviin tai tarkemmin sanoen yhteen juomaan, joka olisi häidemme nimikkodrinkki ja saatavilla baarista.

Kuvat pinterest
Vappuhan näitä juomia innosti tutkailemaan ja löysinkin varsin hyvältä kuulostavia ideoita, joiden väri sopisi muuhun ilmeeseen hyvin. Vaaleanpunainen väri juomassa on helposti saatavilla erinäisillä yhdistelmillä, niin alkoholittomiin kuin holillisiinkin juomiin. Promilleton hitti voisi olla vesimeloni-lemonade tai vihreä lemonade (jonka saatavuudesta Suomessa minulla ei ole hajuakaan). Myös karpaloilla voi luoda hennon punertavaa väriä sitruunajuomaan! Alkoholijuomissa jäi miellyttämään esimerkiksi hennon punertava "blushing bride", joka sisältää passion-nektaria, kuplaa sekä grenadiinia. Voisi olla herkullista! Entäs sitten kuplan, karpalomehun, vodkan, sokeriliemen, limen ja mintun yhdistelmä? Nam.

Tulipa muuten testattua Fentimans Rose Lemonade päivänä eräänä eikä kyllä miksikään hitiksi muotoutunut. Kerta kaikkiaan ihastuttava pullon ulkomuoto ja viehkon punertava väri olisivat voineet tehdä tästä mainion hääjuoman, mutta maku ei vakuuttanut. Moni on tähän juomaan tykästynyt, mutta minulle siitä tuli ensimmäiseksi mieleen hiuksiin käyttämäni ruusuöljy :D

Kuvat Minttunen

Mitä sitten tulee minttuun, ilmiselvä vaihtoehto on mojito, kunnollisesta rommista tehtynä todella herkullinen ja varsin toimiva klassikko. Muuten näitä minttu-teemaisia drinkkejä onkin vaikeampi löytää, siis värinsä puolesta. Ehkä vaihtoehtoina voisikin olla mojito edustamassa minttua ja sitten jotain hennon punaista toisena. Saapi nähdä!

Mitenkäs muilla? Onko mielessä nimikkojuomaa häihinne vai onko idea aivan höhlä? :)

Ellei toisin mainittu, kuvat Minttunen. Ethän käytä ilman lupaa!


6 kommenttia:

 1. Nimikkojuomat on hauska idea ja voi vitsit taas näitä inspiraatiokuvia, ihanaa minttu-roosa-pumpulia <3 :)
  Tsemppiä myös ikävempiin asioihin ja niiden parissa jaksamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu-roosa-pumpulia tarvitaan niin jaksaa paremmin ikävämpienkin juttujen kanssa :)

   Poista
 2. Mekin olemme miettineet nimikkodrikkejä, kiitos toisen kaasoni ehdotuksen, ja ajattelimme, että voisimme mahdollisesti neuvotella hääpaikan kanssa tällaiselle nimikkodrinkille halvemman hinnan, ja näin heille olisi helpompaa tehdä samanlaisia drinkkejä ja vieraat saisivat jotain vähän edullisemmin :) Haluaisin tämän drinkin teemavärien mukaisesti, joten violettia drinkkiä saa hetken miettiä :D Jaksamista myös vaikeisiin asioihin, onneksi hääjutut tuovat elämään positiivisiakin asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin muuten tosiaan neuvotella edullinen hinta, jos nimikkojuoman tahdomme!

   Ja kiitos, hääjutut tosiaan on yksi piristävä juttu elämässä :)

   Poista
 3. Voi kuinka kamalia uutisia :( Koita jaksaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja jaksanhan minä, kaikkeen sopeutuu kuitenkin <3 Olen selvinnyt elämäni varrella pahemmastakin.

   Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!