maanantai 22. elokuuta 2016

Vihdoin ja viimein; hääpäivän aamu

Tämän julkaisun kaikki kuvat on ottanut Miska Koivumäki. Luvaton käyttö ja kopiointi on kielletty.

Hääpäivämme valkeni kauniina ja lämpimänä. Viikolla oli jännitetty ja tehty varasuunnitelman varasuunnitelmia, jos ennustettu sade olisi tullut, mutta ei. Aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Nukuimme häitä edeltävän yön kodissamme, omassa sängyssämme ja jopa minä sain unta, ainakin viisi tuntia! Se on saavutus. Pakkasimme viimeiset jutut autoon ja suuntasimme kohti Ratia. Siellä A pudotti kyydistä minut ja osan tavaroista ja jatkoi itse matkaa kohti Helsinkiä ja Hotel Havenia. Minä tuuletin huonetta ennen kuin ampiaiset aloittaisivat lentonsa ja huvittuneena kuuntelin naapuritalon kukon kiekumista. Tiesin, että päivästä tulisi kuuma ja valmistautumisen olevan hikistä hommaa. Laittelin tavaroitani kauniisti esille, tunnelmaa luomaan, ja odottelin maskeeraajaa saapuvaksi. Kata pian soittikin minulle ja kannoimme hänen tavaransa yläkertaan. Siellä totesimme, että huoneessa ei ole sopivaa tuolia hiustenlaittoon. Kekseliäinä naisina raahasimme käytävältä ensin vanhan pikkupöydän, mutta sekin oli väärän korkuinen. Seuraavaksi kokeiluun pääsi vanha komea, punainen nojatuoli ja siitä tulikin sitten valtaistuimeni hiustenlaiton ajaksi.


Pian saapuivat paikalle niin valokuvaajamme, Miska Koivumäki, kuin videokuvajamme Timo Stjernberg (VideoTimo). He aloittivat yksityiskohtien kuvailun samoin tein ja samalla ehdimme rupatella mukavia ja kerrata hieman päivän kulkua. Toinen kuvaajista otti myös vastaan loput kukat, jotka floristi toi. Kata laitteli ensin minut valmiiksi ja myöhemmin oli kaasojen sekä sulhasen vuoro. Katan kanssa oli todella leppoisaa viettää aamua, kaasot ehtivät vain piipahtaa luonani kuten äitikin ja ilmassa oli yhtä jos toista pientä napinan aihetta sekä kriisiä, joihin minä tyynesti totesin, että tuolistani käsin en voi mitään tehdä ja että Ratin henkilökunta keksinee ratkaisun huonepulmiin ja muihin. Onneksi ehdimme kuitenkin nopeasti kilistää kuohuvalla! Serkku-kaaso oli tuonut minulle myös vadelmia, pähkinöitä ja suklaata naposteltavaksi, joista totta puhuen ehdin mussuttaa vain vadelmia. Pähkinät pääsivät häämatkalle evääksi ja suklaat nautittiin myöhemmin.


Kata ihmetteli jossain kohtaa, miten olen niin "zen" :D Minulla oli ihana olo enkä antanut auringonpaisteen puolella olevien huoneiden tai muun yhtä vähäpätöisen pilata aamuani ja hyvää tuultani.


Sulhanen ja bestman laittoivat vihkipaikkaa kuntoon takapihalla, jonne ikkunastani oli suora näköyhteys ja katselin hymy huulilla heidän puuhiaan. Miehet miettivät, kokeilivat ja tekivät lopulta vihkipaikasta juuri niin kauniin kuin olin kuvitellutkin. Taitavia veljeksiä. <3 Tämän jälkeen sulho ehti suihkuun, pukeutumaan ja lopulta Katan käsittelyyn. A:kin ehti haukata lounasta saunalla ja samalla hän luki kirjoittamani kirjeen, jonka lähetin bestmanin mukana. Oli kuulemma hivenen "mennyt tunteisiin" ja se oli tarkoituskin. Muuten A oli sanojensa mukaan koko aamupäivän rauhallinen ja rento.

Kaasotkin pääsivät Katan tuoliin istumaan ja kauniit kampaukset naiseni saivatkin!Kun olin valmis, taltioi Timo terveiseni sulhaselle häävideota varten ja sitten kipitinkin alakertaan treenaamaan bändin kanssa. A piti ensin saada saunalle jemmaan, jotta ei kuulisi koko hommaa ja Timo taltioi siellä A:n terkut minulle. Oli muuten ihana idea tuo juttu, sanat ovat liikuttavat videolla, puolin ja toisin <3 
Treenien jälkeen ehdin nopeasti syödä, lattialla istuen, ja sitten oli aika pukeutua. Äiti oli ainoa, jolla siinä kohtaa oli aikaa, joten hän ryhtyi nyörittämään pukua ylleni. Samalla siinä rupateltiin ja nyöritys meni sitten sekaisin ja äiti aloitti alusta. 


Naurua riitti tässäkin puuhassa ja olin edelleen hyvin rento ja hyvällä tuulella. Kikatimme kuin pikkutytöt äidin kaivellessa nyörien päitä takapuoleni kohdalta helmojeni keskellä. Miska kilttinä ja kultaisena raahasi käytävästä ison peilin huoneeseen ja lopulta puku oli päällä ja minä valmiina first look -kuviin pihamaalla. Miska kävi antamassa minulle ohjeet ja näytti bestmanista nappaamansa kuvan, missä ja miten minun tulisi seistä. Bestman hillui kuvassa ilman paitaa ja taas nauru raikasi; ehdotin josko kuitenkin olisin pukeissa kuvissa ;)

Kengät vielä jalkaan, kimppu käteen ja sormus mukaan potretteja varten ja aloinkin täyttyä innostuneesta odotuksesta!


A odotti minua saunalla ja sitten sitä mentiin...

Mainittakoon, että luomani aikataulu piti aamun aikana hyvin sulhasen, bestmanin ja minun osalta. Kaasojen meininkiä hieman hankaloitti toisen pikkuinen prinsessa, joka määräsi tahdin, mutta tämänkin olimme pyrkineet ottamaan huomioon. Saimme kuin saimmekin siukku-kaasonkin valmiiksi ennen potrettien ottoa, hän kun lähti sinne mukaan avustamaan. Jotenkin jäi sellainen olo puheiden perusteella, että muilla tuli kiire ja hässäkkä, mikä on kurjaa ja odottamatonta, koska hommia ei varsinaisesti kuitenkaan siinä kohtaa ollut enää, ainakaan ennen vieraiden tuloa. Kaikki kuitenkin ehtivät syödä lounasta, jonka olimme Ratilta tilanneet (sitäkin muuten oli todella runsaasti) ja minutkin saatiin puettua. Loppu hyvin, kaikki hyvin; koko seurue oli pukeissa ja hymyilevä vihkimiseen mennessä <3

Ensi kerralla first look -kuvia sekä potretteja!

Muistutan vielä; kuvien oikeudet kuuluvat Miska Koivumäelle sekä Minttuselle, kopiointi ja käyttäminen ilman lupaa on kielletty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!