torstai 25. elokuuta 2016

First look ja potretit

Tämän julkaisun kaikki kuvat on ottanut Miska Koivumäki, -ellei toisin mainita- ja kuvien luvaton kopiointi ja käyttö on kiellettyä.

Kun olimme lopulta molemmat pukeissa, oli aika kohdata ensi kertaa sitten aikaisen aamun. Halusin, että emme enää näe toisiamme hääpaikalla ennen first look -kuvia ja tämä vaati hieman sumplimista ja paljon "Missä sulhanen on?" ja "Morsian liikkuu!" -huutoja. Teimme treffit puolen päivän aikaan ja first look -kuvien jälkeen oli tarkoitus lähteä ottamaan potretit ja ehtiä vielä ennen klo 15 vihkimistä hyvissä ajoin takaisin. A siis odotti minua saunan rampissa ja minut talutettiin kulman taakse odottamaan. 

Miska oli kameransa kanssa ja Timo videokamera tanassa ja miehet tsemppasivat minua, joka jännäsin jostain syystä tilannetta jonkin verran. Hihkaisin vielä juuri ennen A:n tuloa kulman takaa, että Timo rääkäisee, jos minä puristan kimppua leuan alla paniikissa :)


Minä katselin ensin kameraan päin ja A lähti kävelemään minua kohti. Miska huikkasi minulle, kun sain kääntyä A:ta katsomaan ja kohtasimme. Rauhallisesti, ilman suuria oih ja voih -huutoja tai kyyneliä. Minä hymyilin kuin idiootti A:n nähdessäni joka taasen oli melko lailla pidättyväisempi. Katselimme toisiamme ja vaihdoimme jokusen suudelman.
Sitten olikin aika hypätä muutamaan autoon; Timo lähti vuokra-Teslallaan mukaan, jotta saisi hieman videokuvaa Vanhankylänniemessä meistä (kyllä muuten kannatti!), Miska lähti omalla autollaan ja siukku, sulhanen sekä minä ahtauduimme vanhempieni Relluun. Tai siis sulhasella ja siskolla ei ollut mitään ahtautumista, minua piti vähän sulloa takapenkille...

Päästyämme parin minuutin ajon jälkeen perille Vanhankylänniemeen, pöllähdin ulos takapenkiltä melko sulokkaasti. Aurinko porotti armottomasti ja tuuli pöllytti kampauksen sekaisin ja aivan hajalle. Onneksi se ei haitannut. Minä kuljin valkoisen varjon alla kuin mikäkin prinsessa ja hyvä tuuli oli rikkumaton. 


Saappaatkin olivat hääpaikalla mukana, mutta niitä ei tarvittu. Sen sijaan korkotulpat olivat loistohankinta kenkiini, sillä en ottanut toisia kenkiä kuvauksiinkaan mukaan. Otin sen asenteen, että hääkengätkin ovat tehty käytettäviksi ja jos ne hääpäivän jälkeen olisivat käyttökelvottomat, niin mitä väliä. Nehän ovat hääkengät! En siis paljon jalkojani säästellyt meidän tallustellessa nurmella, hiekalla, kivillä ja ties missä. Mainittakoon, että apilameressä kulkeminen laahuksen kanssa voi johtaa siihen, että kangaskerrosten välissä äkkiä onkin ampiainen ja paniikki on taattu!

Sisareni veti pidemmän tikun ötökkäarvonnassa: hänen helmassaan taapersi vain leppäkerttu!
Onneksi siitäkin selvittiin... Mutta nyt niitä kuvia! Aloitetaan kalliolta, johon kiivetessä se ampparikin hyökkäsi. Haluan jonkin supernaisen ansiomerkin, kun kiipeilin kallioilla yli 8cm koroissani sujuvasti :D


Valkoinen varjo oli lainassa serkku-kaasoltani ja onneksi se oli mukana, vaikka sadetta ei tullutkaan! Olkapääni eivät palaneet karrelle siirtymien aikana ja varjon alla sai kivan kuvan meistä. Aurinko oli todellakin armoton päivällä ja tiesimme keskipäivän kuvausten johtavan helposti puhkipalaneisiin kuviin valon ollessa niin valkeaa ja niin suoraan ylhäältä. Onneksi välillä taivaalla purjehti pilviä ja iso osa kuvista otettiin puiden varjoissa.

Otimme kuvia muutamassa kohdassa (kuvauspaikat olimme katsoneet etukäteen ja syksyllä meistä otettiin jo samoissa paikoissa kuvia varaa päivä -kortteja varten) ja mukaan piti saada ehdottomasti myös Timon vuokra-Tesla, se kun oli vieläpä valkoinen! Tuumasta toimeen ja Tesla keskelle nurmea ja me poseeraamaan sen kanssa.


Miska kävi välillä korjailemassa helmojani kuntoon ja taas räpsittiin. Seuraavat kolme kuvaa ovat Timo Stjernbergin ottamia.
Kuvaaminen sujui pääosin todella rennoissa merkeissä. Ensimmäiset otokset otettiin puukujan päässä, jossa viime syksynä seisoimme taianomaisessa sumussa; kurkkaa juttu kuvauksista täältä ja täältä! Puukujalta otettiin muutenkin kuvia paljon ja ne ovat lempikuviamme. Lisäksi kuvattiin penkillä omenapuun alla, jossa syksynkin kuvissa pötköttelimme. Ehdoton lempparini, kyyneleet nousivat silmiini, kun kesken häämatkan tämän Miskalta saimme <3
Kujalla oli myös mainio betonipaasi, johon Miska keksi meidät istuttaa ja hilpaisi itse jonkin matkan päähän laiturille meitä kuvailemaan.


Tässä kävi käsky katsoa sulhasta palvovasti: purskahdin nauruun...Viime syksynä vuosipäivänämme kuvia otettaessa omenapuun alla oli vanha laho penkki, joka nyt oli korvattu uudella, johon uskalsi istua koko painolla, onneksi! Pidän näistäkin kuvista tosi paljon!
Sisko-parkani (joka on siis keijukaisen pituinen ja kokoinen) taiteili varpaillaan luoden isolla heijastimella meille varjoa ja oikeaa valoa auringonpaahteessa. Tuuli oli viedä koko naisen mukanaan!

Halusimme myös auringonlaskun pehmeässä kultaisessa valossa muutamia kuvia ja illalla Miska yhtäkkiä kiskaisi meidät tanssin pyörteistä, että nyt olisi aika ottaa jos kuvia mielii. Niin sitten hikisinä ja sopivan onnellisina istuttiin Ratin takapihalle ja Miska kuvasi meitä kedolta käsin pehmoisessa, suloisessa valossa. Minusta kuvissa näkyy ihana lempeys ja onni <3
Kuvattavana olo oli yllättävän helppoa; viime syksyn harjoituskierroksella oli siinä iso merkitys ja siksi suuri kiitos kuuluu myös Anna-Katri Hänniselle ja hänen upeille kuvilleen meistä, jotka loivat uskoa siihen, että voimme näyttää ihmisiltä kuvissa ja että rakkautemme välittyy. Sillä rakkautta näissä kuvissa on. Emme ottaneet yhtään perinteistä pönötyspotrettia, vaan halusimme toisenlaisia kuvia, meidän näköisiä. Ainoa mikä jälkikäteen jäi harmittamaan on, että kimppu ei näy kunnolla kuvissa. Mutta se on lopulta sivuseikka. Sillä muistaakseni tuona päivänä juhlistettiin rakkautta toisiamme kohtaan, ei rakkauttani pioneja kohtaan ;)

Seuraavaksi tutustutaan hieman juhlapaikan koristeluun ja kukkasiin <3

Morsiamen puku Maggie Sotteron Ascher (Happy Road Hyvinkää), sulhasen puku Cavaliere (Miesten Pukuhuone Hyvinkää)
2 kommenttia:

  1. Hei! Mistä vuokrasitte teslan hääpäiväksi ja kuka sitä teillä ajoi? :) meillä mies haaveilee ensi kesän häihin teslaa autoksi.. Kaikki vinkit otetaan vastaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Siis Tesla oli vuokralla meidän videokuvaajallamme, VideoTimolla eikä meillä :) Otettiin siitä vaan muutama kuva huvin vuoksi potrettien yhteydessä, kun Timo oli siellä mukana myös. En osaa sanoa, mistä hän oli vuokrannut auton.

      Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!