sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ilo

Sateiseen sunnuntaihin tarvitaan iloa ja lämpöä. Tulin juuri lenkiltä tuolta tuhnusta, joka etäisesti muistuttaa päivänvaloa, mutta ei sitten ihan kuitenkaan. Samalla poikkesin katsomassa yhtä talovanhusta, joka ei kuitenkaan sovellu meidän taloksi. Aamulla otin vihdoinkin suttuisen kuvan pikaisesti puhelimen kameralla ja sen aihe on tämän kirjoituksen ydin. Ilo. Meillä on ollut käytössä jo pitkään Ilon astia. Se on tavallinen iso lasipurnukka, jonka ostin alennusmyynnistä joskus talvella. Askartelin siihen pienen etiketin liitutaulutarrasta ja pikaisesti kirjoitin purnukan sisällön ja tarkoituksen siihen. Jokaisella pitäisi olla sellainen. Ideahan on vanha ja se pulpahtaa milloin missäkin säännöllisesti esiin. Ilon purnukka on sukua huolipurnukalle, jossa on jemmassa paperille kirjoitetut huolet, jotka voidaan lopulta polttaa ja siten päästää niistä irti.

kuva Minttunen

Tähän meidän purnukkaan on kirjoitettu paperilappusille asioita, joista iloitsee toisessa ja yhteisessä arjessa, mistä on kiitollinen ja niin edelleen. Lappuihin voi palata pahan päivän tultua ja etenkin hyvänä päivänä. Pienet sanat ilahduttavat kovasti! Suosittelen kokeilemaan. Välillä palautteen antaminen ja kiittäminen unohtuu arkisesta kommunikaatiosta ja purnukka on hyvä väline huomioida oma kumppani lämpimästi. Meidän purnukkamme on iso, joten sinne mahtuu valtava määrä iloa, rakkautta, valoa ja kiitollisuutta siitä omasta ihmeestä, jota parisuhteeksikin nimitetään.

Iloa tulevaan viikkoon ja lämpöä hämärtyvään iltaan <3

kuva Minttunen

Kaikki kuvat Minttunen, ethän kopioi tai käytä luvatta!

2 kommenttia:

 1. Tuollaiset purkit on kyllä niin vahva muistutus siitä, ettei aina tarvitse olla jotain näyttävää tai kallista, jotta voi osoittaa toiselle välittävänsä :) Minäkin annoin miehelleni tämän 26-v synttärilahjan mukana elokuussa purkin, jossa oli 26 lappua, joille olin kirjoittanut asioita, joita hänessä rakastan. Niin edullista ja helppoa, mutta niin paljon ihanaa tunnetta! :) <3

  Ihanaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lahja! <3 Ja sitä ihanampi mitä enemmän vuosia kertyy ;)

   Pienissä asioissa asuu onni ja rakkauden kestävyys arjessa. Sen kun muistaa, saa viettää kiikkustuolissa vanhuuden päiviä rakkaansa kanssa monen kymmenen aviovuoden jälkeen.

   Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!