sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Villa Solgården Hangossa

Flunssaiset terveiset mökiltä! Kuten aiemmin kirjoitin, piipahdimme Hangossa pienellä kihla- ja hääpäivän juhlistamisreissulla ja yövyimme ihanassa Villa Solgårdenissa ja tarkemmin sen piharakennuksessa, Lilla Solgårdenissa. Solgården on majoittanut matkalaisia ja lomalaisia vuodesta 1904 ja se on kerta kaikkiaan viehättävä. Villa sijaitsee kylpyläpuistossa ja Hangon ihanuudet on helposti saavutettavissa sieltä käsin. Itäsatamaan on matkaa noin puolitoista kilometriä, rannalle kivenheitto kuten Casinollekin, Neljän Tuulen Tupa on mukavan päiväkävelyn päässä ja keskustan kävelykatu nopeasti saatavilla. Me liikuimme sujuvasti kävellen (lukuunottamatta luontopolulle lähtöä). Villa majoittaa 32 henkeä kahden hengen huoneissa, vuokraa Jopoja ja järjestää asiakkaiden toiveista kaikkea viininmaistelusta grillibileisiin rivitanssin kautta. Asiat tehdään lämmöllä ja tinkimättömyydellä unohtamatta rentoutta.

Solgårdenin terassi kylpi auringossa pitkälle iltaan ja ihmiset viihtyivät siinä hymyillen
Villan aula

Me yövyimme yhdessä piharakennuksen kolmesta huoneesta, joissa on oma wc ja suihku, päärakennuksessa wc:t ja suihkut ovat yhteisiä, aitoon villa-tyyliin. Meidän huoneemme oli varustettu lisäksi keittonurkkauksella, jonka pieni jääkaappi oli mukava lisä. Huoneet oli laitettu paikan henkeen sopivasti pistorasioita myöten ja pidin rauhallisesta ja uskomattoman valoisasta ympäristöstä paljon. Sama valo vallitsi päärakennuksessa auringon virratessa sisään isoista ikkunoista ja maalatessa kaiken kauniiksi. Saavuttuamme meidät otettiin lämpimästi ja iloisesti vastaan ja saateltiin piharakennukseen, jossa meitä tervehti ihana näky!



Solgårdenissa tiedettiin meidän juhlistavan kihla- ja hääpäiviämme ja sänky oli laitettu kutsuvaksi. Jopa huonenaapurimme tiesivät matkamme syyn ja onnittelivat minua lämpimästi kohdatessamme verrannalla. 


Huone oli tosiaan ihastuttava valkoisine lattioineen ja yksinkertaisine sisustuksineen. Se oli toimiva yhdistelmä vanhaa henkeä ja uusia tuulia. Jotenkin mieli ja sielu lepäsi ja rauhoittui.



Sadesuihku on aina yhtä ihana, niin täälläkin. Pidin myös suuresti kylpyhuoneen lämpimistä sävyistä.




Olimme suunnitelleet lähtevämme Tulliniemen luontopolulle ja lähdimmekin, aikataulumme vain venyi, kun juutuimme ihailemaan huonetta ja tunnelmaa. Lisäksi halusin purkaa vaatteeni kaappiin, kun säilytystilaa kerran oli ruhtinaallisesti. On mukavampi lyhyelläkin viipymisellä elää kaapista eikä kassista.


Päärakennuksesta löytyi viehättäviä soppia oleskeluun vaikkapa kirjan kera. 



Aamiainen syötiin pitkän pöydän ääressä kuulumisia rupatellen leppoisassa tunnelmassa. Myös valoisa emäntämme, Kati, liittyi seuraan kahvikupposelle.




Aamiainen oli herkullinen ja virkistävä ja seura oli mainiota!


Yksityiskohtiin oli panostettu ja esimerkiksi upeita isoja lasipulloja oli siellä täällä. Less can be more, kuten Solgårdenin sivuilla todetaan.






Suosittelen Solgårdenia lämpimästi kotimaassa matkustaville pariskunnille. Villa sopisi myös oikein hienosti häämatkalaisille, jotka arvostavat rannikon kauneutta ja Hangon kiireetöntä ilmapiiriä. Viehättävä villa toimisi hyvänä tukikohtana pidemmälläkin vierailulla, sillä Hangossa ja sen ympäristössä riittää nähtävää ja tekemistä. Me palaamme Solgårdeniin takuuvarmasti!

Pälli ja Höntti kiittävät <3


P.s Solgården löytyy myös Facebookista; klik

Kuvien oikeudet Minttunen, luvaton käyttö ja kopiointi on kielletty

2 kommenttia:

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!