sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mitä sulhasen kaulaan; mirri vai haukku? Vai kenties hirttoköysi?

Sanoiko kenenkään muun isä kravattia haukuksi silloin kun olitte pieniä? Siitä siis tuo haukku-sana, jos ei heti auennut :)  Tarkoitus olisi siis kiusata teitä jälleen kerran "muutamalla" inspiraatiokuvalla koskien sulhasen pukeutumista. Kaulaan kun voi laittaa kaikenlaista solmiosta rusetin kautta plastroniin. Tietenkin päälle laitettava puku sekä häiden henki (kyllä, juuri se mikä nousee taikaliemipullosta ja tekee morsiamista hulluja) määrittävät kaulaan kiedottavan lisäkkeen suunnan. Osa saattaa haluta kuristaa joko itsensä tai naisensa jossain vaiheessa projektia myös... 

Puvun kanssa sopii niin solmio kuin solmukekin (tuttavallisesti rusetti) ja tapoja solmia solmio on lukuisia. Ohjeita löytyy verkosta vaikka kuinka paljon ja näköjään solmukkeenkin voi sitoa parilla eri tapaa. Hääpukuni haltiakummi Leimun omistajarouva sanoi kyllä napakkaan tyyliinsä, että hänen mielestään vaalean harmaaseen pukuun puettu rusettikaulainen mies tuo mieleen lähinnä hiirulaisen. Harvinaisen totta liian usein. Eli yleisilmeen miettimiseen kannattaa panostaa. Rennon ilmeen toki saa vaaleilla väreillä, solmukkeella ja henkseleillä. Mutta rentoja värejä on muitakin kuin kevyt harmaa. Solmuke puetaan myös frakin kanssa ja tällöin sen värillä ei paljoa leikitellä. Sama juttu smokin kanssa. Jos haluat olla kuin Bond, valitset ehdottomasti smokin ja mustan solmukkeen ;) Smokki on etiketin mukaan iltatilaisuuden asu, mutta mikään ei estä pukeutumasta siihen vaikka häät alkaisivat iltapäivästä.


etsy.com Musafriikin must have
samankaltaisia löydät täältä etsy.com























kuva Brent Bailey Photography


kuva Katie Nesbitt

















kuva Katie Merry Photography
kuva AMBphoto























Saketin kanssa käytetään joko leveää solmiota tai plastronia joka on siis leveä huivimainen härpäke, joka kiinnitetään neulalla. Saketti on perinteisesti päiväjuhlaan sopiva asu, mutta häissä etiketti on joustava, jos nyt etikettiä muutenkaan haluaa tuijotella. Plastroneita ja liivejä löytyy todella monissa väreissä ja siten asu on hienosti muunneltavissa esimerkiksi morsiamen pukeutumisen värimaailmaan sopivaksi. Tapana on, että bestman pukeutuu myös sakettiin mikäli sulhanen niin tekee. Plastronia käytetään myös bonjour-puvun kanssa ja jälleen kerran väreissä on valinnanvaraa, niin takin kuin liivin ja plastronin suhteen. Bonjour-takkihan on siis se pitkä versio ja väärän pituisena se saa lyhyen miehen näyttämään kääpiöltä. Saketti ja bonjour-puku taitavat olla niitä suosituimpia häissä tätä nykyä.


kuva pinterest
kuva cavaliere.se

.
















kuva Simple Color Photography

kuva cavaliere.se

Mitäs sulhaselle siis ylle? Meillä harkitaan bonjour-puvun ja saketin väliltä eikä sitä ns. tavallista pukuakaan ole täysin hylätty. Minun sormeni syyhyäisivät pukea sulhanen ja bestman mirreihin ja henkseleihin, mutta sitä ei ehkä tule tapahtumaan. Mitä sinä tahtoisit entä Hän?

4 kommenttia:

  1. Henkselit ja rusetit on ihan huiput. Toivottavasti sulho suostuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtäväksi jää, millaiseen asukokonaisuuteen sulhanen lopulta tahtoo pukeutua :) Lopulta kaikki varmasti näyttää hyvältä, mutta ajatuksena kyllä tuo henkselimeininki kiehtoo!

      Poista
  2. Hei tosi jännä, että eksyin blogiisi juuri nyt, kun meillä on käyty sulhon kanssa "kiivasta" keskustelua hänen asustaan hääpäivänä, eikä ihan olla päästy vielä kartalle tai ainakaan samalle kartalle ;) Nykyään on miestenkin pukeutumisessa jo useita vaihtoehtoja, joka makuun jotain ja kun ne kaikki ovat omalla tavallaan mahtavia, niin valinnan vaikeus se tulee tässäkin asiassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ajoitus :) On tosi hyvä, että tosiaan vaihtoehtoja riittää paljon, mutta tuohan se toki mukanaan valinnan vaikeuden myös ja mahdollisuuden kiivaisiinkin neuvotteluihin ;) Toivottavasti löydätte hyvän vaihtoehdon ja onhan teillä toki aikaa näitä pähkäillä!

      Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!