lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kukkahuumaa

Tätä päivää kuvaa hyvin tämä otos:


Ei ole kovin älykäs olo... Ollut koko viikkona aikaisten aamujen ja aivan liian vähien unien puristuksessa. Töitä on saanut tehdä silti hilpeissä tunnelmissa suurimman aikaa lasten lohkaisujen keskellä ja höyhenet ovat pöllynneet. Häitäkin on ehtinyt pohtia kaiken keskellä, koska kuka nyt öisin nukkuisi. Koska olemme siinä onnellisessa asemassa, että leikkokukat tulevat juhlapaikkamme kustannuksiin ujutettuna (eli ruoan ja juoman hinnassa huomioituna), voimme toteuttaa itseämme hieman isommin kuin ainakin minä olin ajatellut alunperin. Kukathan eivät todellakaan ole ilmaisia ja niistä kertyy herkästi häissä iso lasku. Mekään emme sidontaa ilmaiseksi saa, mutta jo kukkien hinnan häviäminen on isoa plussaa, etenkin kun pöytiin tulee ns. irtokukkia ilman sidontaa. Oman lompakon kontolle jää siis morsiuskimppu, vieheet, mahdolliset naisväen hiuskukat ja pari isohkoa kimppua mm. lahjapöytään. 

Alunperin ajatuksena oli neilikat pulloihin (joita on jo noin 40 valmiiksi koristeltuna). Noh, koska voimme saada samaan hintaan lähes mitä vain, olen alkanut haaveilla pioneista ja jaloleinikeistä (joita saanee Hollannista heinäkuussakin). Viisas kaasoni kyllä mainitsi heidän floristinsa aikoinaan varoitelleen pionien tuoksusta pöydissä. Siinä on joo hyvä huomio, mutta pionien keskellä sisätiloissa aikaa paljon viettäneenä en ihan allekirjoita tuoksua ongelmaksi, etenkin jos per pöytä on vain yksi tai kaksi pionia muiden kukkien joukossa. Lajikkeissa on myös eroja, joten pitää pistää selvitykseen. Mutta voi että! Pioni sinne tänne, niitä neilikoita ja sitten mataliin erilaisiin lasipurnukoihin pari leinikkiä vaikka pienen oksaruusun kanssa!!! Toki tämä suunnitelma vaatii lasipurkkien metsästystä ja jonkun sitomista kukkahommiin hääpäivän aamuna juhlapaikalla. Ne leinikit ja oksaruusu pitäisi nimittäin kevyesti kietaista narulla yhteen ja lykätä sitten purnukoihin. Neilikat on helppo homma, sen kuin irrottaa nipuista ja leikkaa eri pituisiksi ja laittaa pulloihin, sama juttu pionien kanssa. Tämä silti vaatii aikaa melko paljon ja silmää asetella kukkia. Pitää kysyä tekeekö joku henkilökunnasta jos piirrän tarkat kattauskuvat väreineen (kyllä vain, niin kontrollifriikki olen). Olisi ihanaa laittaa kukat itse, sillä nautin kukkien asettelusta ja puuhastelusta niiden kanssa, mutta pahoin pelkään etten ehdi. Ellen sitten nouse jo viideltä ja suuntaamme juhlapaikalle seitsemäksi. Sulho saattaa olla tästä suunnitelmasta eri mieltä.

Mutta katsokaa nyt näitä!

kuva KT Merry Photography
kuva Pinterest


Tässä on kiva yhdistelmä hortensian kanssa. Tuo hortensia tosin näyttää siltä, että on kohta ilmiliekeissä kynttilän vuoksi!

kuva Revival Photography
kuva Michèle M. Waite Photography

Pionit ovat niin järjettömän kauniita ja niitä saa upeissa väreissä. Vasemmalla kuvassa olevat ovat turhan korallin sävyä lähellä, itse kaipaisin vaaleanpunaisen vivahdusta lähes valkoisessa kukassa. Katsotaan mitä tuleva flloristimme tuumaa, olisi kiva jos pöydissä toistuisi sama sävy kuin omassa kimpussani. Ei se kyllä ehdoton vaatimus ole, tietty huolettomuus ja sekamelska käy sekin mitä kukkiin tulee. Olenhan itsekin ajoittain juuri sellainen, kuten kirjoituksen alun kuvasta voi nähdä. (toim. huom. perhoset olivat matkalla mustikanvarpukimppua sulostuttamaan)


kuva Pinterest


Ostin viikolla kotiin jaloleinikkejä, koska koti ei ole koti ilman kukkia. Ne ovat ihania, ihania, ihania.

kuva Minttunenkuva Minttunen
En voisi kuvitella häitä ilman kukkasia. Millaisia kukkia teidän häihinne tulee? 

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!


Kuvien oikeudet Minttunen ellei toisin mainita

2 kommenttia:

  1. Ihanan herkkiä ja keveitä asetelmia, tykkään tosi paljon tästä tyylistä! Suunnitelemasi kukatkin on yksiä suosikeistani :) Kukat luo kyllä juhlallisuutta ja vaikka ne hieman maksaakin, niin kyllä niillä saa loihdittua upeaa somistusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös! Olen enemmän ilmavuuden ja keveän tyylin ystävä kuin isojen tiukkojen kimppujen/asetelmien. Meidän häihimme tällainen huolettomuus sopii kuin nenä päähän (tai harkittu huolettomuus). Olen aivan samaa mieltä tuosta juhlan tunnusta, vielä kun tällainen kukkahörhö olen, niin kaikissa häissä olen kiinnittänyt huomiota kukkiin; eivät siis tämän vieraan kohdalla ainakaan ole menneet hukkaan ne pennoset :)

      Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!