maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kakkuhaaveita

Nythän on niin, että kakut ovat ihana asia. Täytekakut, juustokakut, suklaakakut, marjakakut ai että! Hyvä kakku on parempaa kuin todella moni muu asia elämässä :) Siksi hääkakulla on merkitystä minulle ja tietenkin myös makeaa rakastavalle sulhaselleni. Miestä taitaa kiinnostaa puhtaasti maku ja minä taas esteetikkona haluan kakun myös miellyttävän silmää. Kakku kuuluu häissämme ruokien hintaan, mutta ns. jenkkityylinen kakku on sitten itse makseltava jos moisen haluaa. Konditoria, jota juhlapaikkamme käyttää, näyttää osaavan kyllä kakkujen teon, mutta piakkoin meidän pitänee käydä myös maistelemassa. Paperilla kakut kuulostavat taivaallisilta ja voipi olla että tulee valinnan vaikeus. Siksi alun perinkin asennoiduimme, että yhden maun sijaan voisi olla kolme erilaista juusto-/moussekakkua, vähän kaikkea makeasta raikkaaseen. Mutta mutta... Se visuaalisuus...

Olisi ihanaa, jos kakku olisi niin kaunis, ettei sitä meinaa raaskia syödä. Jokin ihana sokerimassahökötys upeine koristeineen (ei tosin liikaa), ah ja voih. Taitava tekijä loihtii upeita syötäviä taideteoksia.

Kakku West Side Bakery/kuva täältä 


kuva täältä
Kakku Rossmoor Pastries, kuva Dave Richards
kuva täältä
kuva Kt Crabb Photography


 Mikä tahansa noista ylläolevista ihanuuksista kävisi minulle. Ja voisin linkata tähän miljoona kuvaa lisää, mutta eiköhän näistä jo saa ideaa, mistä pitäisin. Pitää jossain välissä tässä kevään aikana kysäistä konditoriasta, onnistuisiko hieman erikoisemman kakun teko ja mihin hintaan. Sitten pitäisi varmaan vielä päättää, miltä kakun tulisi maistua, siinäpä vasta onkin pähkimistä!

Millaisesta hääkakusta teillä haaveillaan? Onko joku kenties tekemässä itse kakun tai värvännyt jonkun läheisen jauhopeukalon hommaan?Sokerihattaraista alkanutta viikkoa jokaiselle!

Äsh, kerta kiellon päälle:

Kuva Amy Arrington Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!