sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vieraslahjojen pussukat ja kiitollisuus serkku-kaasosta

Hip hei tähän sunnuntaihin! Tässä taloudessa viikonloppu on kulunut hääaskarteluissa ja A:n synttäreitä viettäessä bestmanin seurassa. Täällä kirjoittelin vieraslahjoista eli matkaeväästä ja lopulta alkoi tämä pussien tekeminenkin. Neljä voimapaperirullaa ovat kiltisti odottaneet askartelijoita ja perjantai-iltana kymmenen jälkeen aloin kuplan voimin piirtää ja leikata papereita valmiiksi taittelua varten. Aiemmin viikolla ei vain ole ollut energiaa tiukkojen työpäivien jälkeen joten kivasti jäi viime tippaan. Pusseja tulee kaksi rullan leveysmitasta, mutta ei tietenkään koko leveydestä, vaan siitä pitää leikata vähän reilu 8cm pois, jotta homma ei olisi liian helppoa :))) Ai helvetti soikoon mikä homma... Mutta silti kannattava. Yhden rullan hinta oli 1,60€ ja rullia menee vähän vajaa kolme. Siihen lisäksi nuo paperiset lasinaluset ja ei edelleenkään olla lähelläkään valmiiden pussien kustannuksia. Omalle työllehän ei kuulu laskea rahallista arvoa (eikä näköjään kaasoparankaan) joten on tämä taloudellisesti kannattavaa puuhaa. Ja onhan käsillä tekeminen kivaakin, ei siinä mitään. 


Onneksi ihana toinen kaasoni vaappui vatsansa kanssa apuun ja teimme pusseista vähän alle puolet samalla rupatellen. Samalla pyysin meille hyvin nuoren ja pikkuisen morsiusneidon <3 Serkkunen tosin tokaisi, että toivottavasti ei morsiusneito sitten oksenna suoraan päälle :D Kertoilin hääkuulumisia ja kertasin asioiden hoitamisen aikataulua. Siinä jutellessa sitä havahtui siihen, että moni asia on tosiaan erittäin hyvällä mallilla :)


Nyt sitten seuraa iiiiiiso läjä kuvia, jos joku vaikka haluaa olla yhtä hölmö ja ryhtyä urakoimaan pussukoita omaksi tai muiden iloksi. Nyt sitä mennään.

Leikkaa sopiva pala voimapaperia ja taita se kahtia niin, että reunat menevät riittävästi toistensa päälle. Käytimme kaksipuoleista teippiä liimaamiseen nopeuden ja näppäryyden vuoksi, joten reunojen on mentävä ainakin sen leveyden verran päällekkäin.


Seuraavaksi taita molemmilta pitkiltä sivuilta reilun cm:n verran. Taita taitokset molemmin puolin kääntäen pussi välillä, jotta pussi on helpommin käsiteltävä.Tee pitkille sivuille taitos sisäänpäin.Avaa juuri tekemäsi taitokset ja levitä pussi jälleen koko leveydelleen.


Sitten käy pohjan kimppuun taittaen sen molemmat sivut. Taitos muodostaa kolmion, jossa sivutaitoksen jälki on samalla viivalla pohjan taitoksen kanssa. Kuva auttaa hahmottamaan (kuvassa tosin näkyy tulevienkin taitosten jäljet, mutta toivottavasti eivät sekoita liikaa!).Taita osat päällekkäin ja kiinnitä liimalla/teipillä toisiinsa.
Sitten vain pussi pystyyn ja taita pitkät sivut taitosten mukaan takaisin. Tadaa!


Tältä sitten näyttää valmis pussi ilman sulkevaa pyykkipoikaa mintunvärisellä paprulla:


Tykkään näistä tosi paljon! <3 Mitenkäs muut kesän hääparit; onko suuria askartelu-juttuja edessä?

Iloa alkavaan viikkoon koko joukolle :)

Kuvien oikeudet Minttunen, ethän käytä ilman lupaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!