sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hääyömme majoittaja; Hotel Haven

En ole tainnut kirjoittaa hääyöstämme vielä halaistua sanaa. Ja jos olen, en muista! Joka tapauksessa olemme alusta asti tienneet missä yömme tulemme viettämään. Hääpaikallamme on myös kahdeksan huonetta, joista yksi kuuluu joka tapauksessa meille, mutta sen luovutamme jollekulle sitä tarvitsevalle ja painelemme itse yöksi Helsinkiin kauppatorin laidalle Hotel Havenin viileisiin lakanoihin. Hotel Haven on kerta kaikkiaan luksusta, johon ei harmita yhtään laittaa euroja (etenkin kun emme maksa ihan täyttä hintaa...). Vietimme siellä yön serkkuni häiden jälkeen kaksi vuotta sitten ja ah! Ihana ISO sänky, valinnanvaraa tyynyissä, pehmeät ja sileät egyptinpuuvillaiset lakanat, ilmastointi, kylpyamme, merinäköala, upea palvelu, herkullinen aamiainen ja tarvitseeko vielä jatkaa..? Vietimme silloin yömme Lux-huoneessa merinäköalalla ja samanlaiseen olemme nytkin sitten menossa, sillä sviitti on valtava ja hinnakas (kuten kaikki laatuhotellien sviitit). Jos valmistautuisimme hotellilla, olisi sviitin tila tervetullutta, joskin uskoisin Lux-huoneenkin tilan (30-35 neliömetriä) siihen riittävän. Kuitenkin laittaudumme hääpaikalla, joten Lux riittää meille erinomaisesti.

Kuva hotelhaven.fi

Morsiuspaketilla huoneeseen kuuluu myöhäinen luovutusaika, aamiainen huoneeseen ja illalla kuplapullo sekä suklaata odottamassa. Lisäksi meitä halutessamme odottaa ruusunterälehtikylpy, mutta vesi saattaisi olla turhan viileää siinä kohtaa, kun juhlavaatteista on päästy eroon. On ihanaa, ettei ole aamupäivällä kiirettä lähteä, voi vaikka käydä hyvän sään tullen rauhallisella kävelyllä nauttien kesäisestä Helsingistä ja sitten palailla hotellille. Meidän ei tarvitse siivoilla hääpaikaltakaan sunnuntaina muuta pois kuin roikkuvat koristeet ja siihen olen kyllä alustavasti ajatellut jotakuta muuta tekijää kuin meidät. Toisaalta, voisi olla kivakin käydä hääpaikalla ja samalla kiittää henkilökuntaa. Katsotaan, miten käy. Havenin hyvä puoli on myös se, että ilolla ottavat tavaramme hääpäivän aamuna vastaan, ja auton voi A jättää sinne talteen ja hankkiutua hääpaikalle julkisilla tai jonkun kyydillä. Joka tapauksessa, jos pääkaupunkiseudun hääpareilla on vielä hääyö miettimättä; suosittelen Havenia lämpimästi! 

Vielä pitäisi yöhön liittyen päättää kuljetus hääpaikalta hotellille. Se tosin on miehen heiniä kokonaan :) Emme laita ketään kuskaamaan meitä vaan kyyti tulee olemaan maksettu. Enää pitää A:n päättää miltä lafkalta palvelu ostetaan ja millaisella autolla mennään. Hinnoissa ei nimittäin suuren suuria eroja ole. Koska ei ole siirtymää vihkimisestä hääpaikalle, ei meillä varsinaista hääautoa ole. Siten yön kyydin tärkein määrittäjä on suuri mukavuus; paaaljon jalkatilaa, ilmastointi ja omaa rauhaa tunnelmoida koko päivää ilman että on pakko seurustella tutun kuskin kanssa. Maksetun kuskin voimme hyvällä omallatunnolla jättää aivan oman onnensa nojaan.

Missäs muut viettävät hääyönsä? Kotosalla, hotelllissa, hääpaikalla tai mökillä? Lähteekö joku kenties suoraan häistä häämatkalle? Jos lähtee, nostan hattua! Minä en selviäisi lennosta pitkän hääpäivän jälkeen...

Voimia ja iloa alkavaan uuteen harmaaseen viikkoon; sieltä se joulu lomineen lähestyy! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!