lauantai 24. syyskuuta 2016

Let them eat cake!

Kaikki julkaisun kuvat- ellei toisin mainita- on ottanut Miska Koivumäki, jolle kuvien oikeudet kuuluvat. Kuvien luvaton käyttö, kopiointi ja jakaminen on kielletty.


Kakkumme valmisti Ratin yhteistyökumppani, Tuusulalainen pH7. Konditorian sivut löydät täältä. Kävimme tapaamassa pH7:n Tonia hyvissä ajoin ennen häitä, mikä hauskinta, niin todella aikaisin aamulla ennen työpäiviämme. Toni kuunteli toiveemme, ehdotti täytteen ja antoi näkemyksensä miten simppeli koristelu kannattaisi tehdä. Halusimme kakusta todella yksinkertaisen ja siinä näkyvän häidemme koristelun elementtejä; pitsiä, minttua ja pehmeää roosaa koristepionien muodossa. Pioni eivät lopulta olleet aivan niin taidokkaat kuin olisin toivonut, mutta eipä se tainnut muita häiritä kuin minua :) 

Caisannin valmistama kakkukoriste pääsi yksinkertaisen kakun päällä oikeuksiinsa! Kakkukoristeen tarinaa voit lukea täältä ja täältä.


Ja sitten lisää kuvia!


Kakun leikkaaminen oli ilmeestäni päätellen pelottavaa puuhaa!Kahvilla oli kakun lisäksi tarjolla taivaallisen hyviä macaroneja; makuina vadelma ja sitruuna. Niitä oli reilusti ja ylijääneet saimme mukaamme kotiin seuraavana päivänä ja ne tuli tuhottua häämatkan ekoina päivinä. Macaronit olivat myös pH7:n käsialaa. 

Kuva V. Petäjä


Yksi pieleen mennyt asia oli mummuni tilattu gluteeniton leivos. Sitä ei sitten ollutkaan, mutta Ratin huikea henkilökunta loihti mummulle upean leivoksen käden käänteessä ja hyvin maistui! Annoin kyllä melko napakan palautteen konditorialle asiasta, sillä olisi ollut todella inhottava juttu, mikäli mummu olisi jäänyt ilman leivostaan... Mutta Rati to the rescue ja loppu hyvin, kaikki hyvin <3

Kahvin lisäksi oli tarjolla halukkaille myös konjakkia tai kahvilikööriä, jotka tarjoiltiin pöytiin. Niiden menekki oli huomattavasti laskettua pienempi, sillä autollisia oli kuitenkin melko paljon. Itse valitsin tietenkin konjakkia, jonka juomiseen minulla meni monta tuntia, sama juttu oli ruokaviinini kanssa, jonka ehdin muistaakseni juoda joskus häätanssin jälkeen nelisen tuntia ruokailun jälkeen! Sen verran meitä vietiin illan aikana. Onneksi huolehdin kuitenkin nesteytyksestä muun muassa alkoholittoman boolin avulla monen lasillisen verran! Boolia varten olin metsästänyt erilaisia paperipillejä teemaväreissä; harmaa, roosa ja minttu leikittelivät eri kuvioissa pillien pinnalla. Pillit olivat etenkin lasten keskuudesssa iso hitti!


Mitäs pidätte yksinkertaisesta (ja todella herkullisesta!) jenkkikakustamme? Toni meitä varoitteli, että jenkkikakuissa maun joutuu uhraamaan ulkonäölle ja tähän olimme varautuneet. Kakku kuitenkin oli riittävän kostea ja todella herkullinen!

Ihanaa lauantain jatkoa lukijoille ja pitäkää toisistanne huolta <3

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku teillä :) Lueskelen innoissani blogiasi, täällä on kaikkea ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli ihanan simppeli ja herkullinen :) Ja kiitos, kiva kun luet ja tykkäät! <3 Nyt on rankka sairastelujen loppuvuosi on takana, olisi aika kirjoitella viimeiset jutut häistä :)

      Poista

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!