perjantai 27. maaliskuuta 2015

Hääkoruista vielä



Ei ollut laittaa kunnon kuvaa korviksista kun noista hääkoruista kirjoitin, mutta nyt olisi kuvia, ei tosin kunnollisia :D Nassu ja hiukset luonnontilassa ja kamerana tabletin etukamera, joten älkää odottako suurta laatua. Lisäksi eilinen meni päivystyksessä eikä tänäänkään olossa juhlimista ole... Mutta siis korvakorut ovat White Ivyn, ihastuttavan kauniit ja rakastuin niihin kunnolla <3 Hintakaan ei lopulta päätä huimannut; noin 30 euroa näistä pulitti kivutta.



Nenäni näyttää järisyttävän pitkältä osassa kuvista, mutta pistän sen lähestyvän pääsiäisen piikkiin; olen löytämässä ulkoisen noitani ;) Toivottavasti kuvista saa jonkinlaisen ajatuksen korvisten suloisuudesta!

Nyt ihanaa viikonloppua ja muistakaa virpoa sunnuntaina <3

Kaikkien kuvien oikeudet Minttunen, ethän käytä luvatta!

torstai 26. maaliskuuta 2015

#kehukumppania -kampanja

Kataja ry haastoi minut mainioon kampanjaansa, jossa kehutaan oma kumppani puhki. Katajan sähköpostissa kampanjasta kirjoitettiin näin: "#kehukumppania kannustaa sanomaan ääneen oman parisuhteen ja kumppanin hyviä, rakkaita ja ihanimpia ominaisuuksia. Se, mihin keskitymme, kasvaa. Parisuhteesta puhutaan liian usein valittaen ja epäkohtia etsien. Kyllä, parisuhteen ongelmat ja ärsytykset ovat totta. Mutta aivan yhtä totta ovat myös sen läheisyys, ilo, turva, arvostus ja kipinä! Koska ihmisellä on usein taipumus muistaa ja nähdä ympärillään helpommin vikoja kuin hyvinvointia, täytyy hyvästä muistaa puhua ääneen."

Kampanja on  käynnissä Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa ja toivottavasti myös laajalti blogeissa. Innostuneena tartuin haasteeseen heti sen huomattuani (kröhöm, lähes kaksi viikkoa haastamisen jälkeen) ja pidän kampanjaa loistavana ajatuksena! Aionkin kehua A:n niin täällä kuin fyysisessä elämässäkin.

M&A
Olenkin jo kehunut omaa tulevaa aviomiestäni täällä monessa kohtaa kuten suhdettammekin. Eihän tämä meidänkään elämä aina yhtä auvoa ole, mutta paljon siinä on hyvää. Hyvästä tekee vielä paremman, kun sen huomioi ääneen ja pysähtyy sen ääreen eikä vain paahda ohi kiireisenä. Helposti jäämme jumiin itse kukin suhteen rasitteisiin ja toisen negatiivisiin puoliin, etenkin kun elämä kaataa kuraa ja loskaa niskaan ja housunkauluksesta sisään. Nyt siis pysähdyn hyvän ääreen rauhassa ja annan palaa!


Olemme tavanneet oudoissa olosuhteissa ja hukanneet toisemme hetkeksi. Sitten löysimme toisemme vielä oudommissa olosuhteissa uskomattoman sattuman kautta ja homma meni kuin saduissa, sisältäen kunnon taivutussuudelman (no okei, ei ehkä taivutus- mutta suudelma kuitenkin) syksyisellä Senaatintorilla. Ensitapaamisella kiinnitin huomioni A:n hymyyn ja positiivisuuteen, suorastaan röyhkeään elämäniloon joka paistoi myös tanssista läpi. Päästyämme puheille asti, opin hyvin nopeasti isojakin asioista hänestä. Olemme alusta asti keskustelleet paljon ja paljosta, niin pienistä kuin isoistakin asioista ja pidän sitä rikkautenamme. A on mainio keskustelukumppani, joka jaksaa kanssani keskustelut niin sosiaalipolitiikan koukeroista kuin niittykukkien hienouksistakin. Ja minä taas kuuntelen ja keskustelen sujuvasti autoista, junista, veljeksistä jne. Puhuminen on yksi liimamme ainesosista.

Toinen tärkeä asia on läheisyys. Tuon miehen kanssa ei tarvitse jäädä halipulaiseksi tai vaille rapsutuksia. Tuo uskomattoman antelias olento rasvaisi jalkani joka ilta, jos pyytäisin. Hän kuskasi minua ympäri kaunista maaseutua, kun sairastin pitkään enkä päässyt kotoa juuri mihinkään. Hän yrittää tehdä päivistäni iloisempia, parempia, tuoreempia, hullumpia ja vauhdikkaampia tai mitä milloinkin tarvitsen. A:n huumorintaju pelastaa monelta karikolta ja lisäksi hänellä on lehmänhermot, joita kanssani todellakin tarvitaan. Olen melko kipakka otus joten on hyvä, etteivät molemmat ole nollasta-sataan-tyyppejä... Uskomattomalla kärsivällisyydellä A kestää pienet poksahdukseni ja osaa jättää ne omaan arvoonsa. Arvostan sitä todella. Lisäksi olen niin iloinen siitä rakkaudesta, jota A osoittaa perhettäni kohtaan ja toisaalta saa sitä takaisin. Hän on sujahtanut joukkoomme ja kuuluu siihen täysin. Ei taida olla mitään, mitä hän ei tekisi auttaakseen jos tarve tulee.

Saan nauttia älykkään, hurmaavaan ja hymyilevän ihmisen seurasta joka päivä. Saan rakastaa ihmistä joka rakastaa minua maailman ääriin asti. Hänen kanssaan voin olla oma itseni, hän on turvani ja tukeni. A hassuttelee eikä emmi "hölmöillä" kanssani ja räkä poskella nauru on ehkä viehättävintä ikinä! Lisäksi on huippua, että on mies, joka pelkää ampiaisia vähemmän kuin minä ja listii ne kämpästä puolestani! Minun ei myöskään tarvitse murehtia mistään, mihin liittyy porakone, vasara, jakoavain tms., ellen sitten itse halua. Armas mieheni hoitaa kyllä homman kuin homman ja taitavasti. Saan olla päivittäin ylpeä rakkaastani, kumppanistani ja uskotustani. Milloin hän hoitaa jonkin kinkkisen tilanteen poikansa kanssa hyvin, junailee jonkin ison työjutun upeasti tai puuhaa isäni kanssa mökillä innolla ja antaumuksella mies-juttuja. Välillä olen pakahtua ylpeydestä ja rakkaudesta; siitä että tuo tuossa on MINUN, juuri minun. Tuon miehen minä aion naida.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, mainintana; olohuonetanssit. Kuinka monta kertaa olemmekaan tanssineet hämärässä olohuoneessa kesken kaiken valssia, tangoa, kizombaa, jivea tai jotain mille ei ole nimeä! Ei niistä tanssiinkutsuista voi kieltäytyä. Tässä miehessä on taikaa ja minä saan kasvattaa sitä taikaa ja olla osana taikapiiriä. Muuta en halua.

Olet rakas, A.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mitä sulhasen kaulaan; mirri vai haukku? Vai kenties hirttoköysi?

Sanoiko kenenkään muun isä kravattia haukuksi silloin kun olitte pieniä? Siitä siis tuo haukku-sana, jos ei heti auennut :)  Tarkoitus olisi siis kiusata teitä jälleen kerran "muutamalla" inspiraatiokuvalla koskien sulhasen pukeutumista. Kaulaan kun voi laittaa kaikenlaista solmiosta rusetin kautta plastroniin. Tietenkin päälle laitettava puku sekä häiden henki (kyllä, juuri se mikä nousee taikaliemipullosta ja tekee morsiamista hulluja) määrittävät kaulaan kiedottavan lisäkkeen suunnan. Osa saattaa haluta kuristaa joko itsensä tai naisensa jossain vaiheessa projektia myös... 

Puvun kanssa sopii niin solmio kuin solmukekin (tuttavallisesti rusetti) ja tapoja solmia solmio on lukuisia. Ohjeita löytyy verkosta vaikka kuinka paljon ja näköjään solmukkeenkin voi sitoa parilla eri tapaa. Hääpukuni haltiakummi Leimun omistajarouva sanoi kyllä napakkaan tyyliinsä, että hänen mielestään vaalean harmaaseen pukuun puettu rusettikaulainen mies tuo mieleen lähinnä hiirulaisen. Harvinaisen totta liian usein. Eli yleisilmeen miettimiseen kannattaa panostaa. Rennon ilmeen toki saa vaaleilla väreillä, solmukkeella ja henkseleillä. Mutta rentoja värejä on muitakin kuin kevyt harmaa. Solmuke puetaan myös frakin kanssa ja tällöin sen värillä ei paljoa leikitellä. Sama juttu smokin kanssa. Jos haluat olla kuin Bond, valitset ehdottomasti smokin ja mustan solmukkeen ;) Smokki on etiketin mukaan iltatilaisuuden asu, mutta mikään ei estä pukeutumasta siihen vaikka häät alkaisivat iltapäivästä.


etsy.com Musafriikin must have
samankaltaisia löydät täältä etsy.com























kuva Brent Bailey Photography


kuva Katie Nesbitt

















kuva Katie Merry Photography
kuva AMBphoto























Saketin kanssa käytetään joko leveää solmiota tai plastronia joka on siis leveä huivimainen härpäke, joka kiinnitetään neulalla. Saketti on perinteisesti päiväjuhlaan sopiva asu, mutta häissä etiketti on joustava, jos nyt etikettiä muutenkaan haluaa tuijotella. Plastroneita ja liivejä löytyy todella monissa väreissä ja siten asu on hienosti muunneltavissa esimerkiksi morsiamen pukeutumisen värimaailmaan sopivaksi. Tapana on, että bestman pukeutuu myös sakettiin mikäli sulhanen niin tekee. Plastronia käytetään myös bonjour-puvun kanssa ja jälleen kerran väreissä on valinnanvaraa, niin takin kuin liivin ja plastronin suhteen. Bonjour-takkihan on siis se pitkä versio ja väärän pituisena se saa lyhyen miehen näyttämään kääpiöltä. Saketti ja bonjour-puku taitavat olla niitä suosituimpia häissä tätä nykyä.


kuva pinterest
kuva cavaliere.se

.
















kuva Simple Color Photography

kuva cavaliere.se

Mitäs sulhaselle siis ylle? Meillä harkitaan bonjour-puvun ja saketin väliltä eikä sitä ns. tavallista pukuakaan ole täysin hylätty. Minun sormeni syyhyäisivät pukea sulhanen ja bestman mirreihin ja henkseleihin, mutta sitä ei ehkä tule tapahtumaan. Mitä sinä tahtoisit entä Hän?

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kukkahuumaa

Tätä päivää kuvaa hyvin tämä otos:


Ei ole kovin älykäs olo... Ollut koko viikkona aikaisten aamujen ja aivan liian vähien unien puristuksessa. Töitä on saanut tehdä silti hilpeissä tunnelmissa suurimman aikaa lasten lohkaisujen keskellä ja höyhenet ovat pöllynneet. Häitäkin on ehtinyt pohtia kaiken keskellä, koska kuka nyt öisin nukkuisi. Koska olemme siinä onnellisessa asemassa, että leikkokukat tulevat juhlapaikkamme kustannuksiin ujutettuna (eli ruoan ja juoman hinnassa huomioituna), voimme toteuttaa itseämme hieman isommin kuin ainakin minä olin ajatellut alunperin. Kukathan eivät todellakaan ole ilmaisia ja niistä kertyy herkästi häissä iso lasku. Mekään emme sidontaa ilmaiseksi saa, mutta jo kukkien hinnan häviäminen on isoa plussaa, etenkin kun pöytiin tulee ns. irtokukkia ilman sidontaa. Oman lompakon kontolle jää siis morsiuskimppu, vieheet, mahdolliset naisväen hiuskukat ja pari isohkoa kimppua mm. lahjapöytään. 

Alunperin ajatuksena oli neilikat pulloihin (joita on jo noin 40 valmiiksi koristeltuna). Noh, koska voimme saada samaan hintaan lähes mitä vain, olen alkanut haaveilla pioneista ja jaloleinikeistä (joita saanee Hollannista heinäkuussakin). Viisas kaasoni kyllä mainitsi heidän floristinsa aikoinaan varoitelleen pionien tuoksusta pöydissä. Siinä on joo hyvä huomio, mutta pionien keskellä sisätiloissa aikaa paljon viettäneenä en ihan allekirjoita tuoksua ongelmaksi, etenkin jos per pöytä on vain yksi tai kaksi pionia muiden kukkien joukossa. Lajikkeissa on myös eroja, joten pitää pistää selvitykseen. Mutta voi että! Pioni sinne tänne, niitä neilikoita ja sitten mataliin erilaisiin lasipurnukoihin pari leinikkiä vaikka pienen oksaruusun kanssa!!! Toki tämä suunnitelma vaatii lasipurkkien metsästystä ja jonkun sitomista kukkahommiin hääpäivän aamuna juhlapaikalla. Ne leinikit ja oksaruusu pitäisi nimittäin kevyesti kietaista narulla yhteen ja lykätä sitten purnukoihin. Neilikat on helppo homma, sen kuin irrottaa nipuista ja leikkaa eri pituisiksi ja laittaa pulloihin, sama juttu pionien kanssa. Tämä silti vaatii aikaa melko paljon ja silmää asetella kukkia. Pitää kysyä tekeekö joku henkilökunnasta jos piirrän tarkat kattauskuvat väreineen (kyllä vain, niin kontrollifriikki olen). Olisi ihanaa laittaa kukat itse, sillä nautin kukkien asettelusta ja puuhastelusta niiden kanssa, mutta pahoin pelkään etten ehdi. Ellen sitten nouse jo viideltä ja suuntaamme juhlapaikalle seitsemäksi. Sulho saattaa olla tästä suunnitelmasta eri mieltä.

Mutta katsokaa nyt näitä!

kuva KT Merry Photography
kuva Pinterest






















Tässä on kiva yhdistelmä hortensian kanssa. Tuo hortensia tosin näyttää siltä, että on kohta ilmiliekeissä kynttilän vuoksi!

kuva Revival Photography
kuva Michèle M. Waite Photography

Pionit ovat niin järjettömän kauniita ja niitä saa upeissa väreissä. Vasemmalla kuvassa olevat ovat turhan korallin sävyä lähellä, itse kaipaisin vaaleanpunaisen vivahdusta lähes valkoisessa kukassa. Katsotaan mitä tuleva flloristimme tuumaa, olisi kiva jos pöydissä toistuisi sama sävy kuin omassa kimpussani. Ei se kyllä ehdoton vaatimus ole, tietty huolettomuus ja sekamelska käy sekin mitä kukkiin tulee. Olenhan itsekin ajoittain juuri sellainen, kuten kirjoituksen alun kuvasta voi nähdä. (toim. huom. perhoset olivat matkalla mustikanvarpukimppua sulostuttamaan)


kuva Pinterest










Ostin viikolla kotiin jaloleinikkejä, koska koti ei ole koti ilman kukkia. Ne ovat ihania, ihania, ihania.

kuva Minttunen



kuva Minttunen
En voisi kuvitella häitä ilman kukkasia. Millaisia kukkia teidän häihinne tulee? 

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!


Kuvien oikeudet Minttunen ellei toisin mainita

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Armas Sotteroni ja korut

Aaaaah! Se oli täydellinen, upea, hengästyttävä, pukuni nimittäin! Olipahan ihana aamupäivä serkun kanssa pukua ihastellen ja koruja mallaillen. Puku istui loistavasti, ei painanut päällä juuri mitään ja toimi kuin unelma. Ainoa mitä pitää tehdä on pienentää rinnan kohtaa, sillä en ihan täytä pukuani siltä osin. Vuoden päästä sitten on muokkausten aika ja siihen asti saan ihailla valokuvia, joita kaasoni räpsi kuuliaisesti joka suunnalta. Kuvia otettiin siksikin niin paljon, että kaukana asuva sisareni näkisi puvun ylläni ja saisi yleiskäsityksen tulevasta tyylistäni.

Leimulinen Pirjo kaivoi aarreaitastaan aivan upean hiuskorun, joka taipuu monen kampauksen sulostuttajaksi ja ihastuin ikihyväksi. Olen etsinyt sopivaa hiuskorua sellaista löytämättä ja kauhistellut niiden kovia hintoja... Kauniit korvikset löytyivät myös ja ne toimivat yhteen puvun kanssa todella hyvin. Päätös ei ollut vaikea ja kävelin liikkeestä ulos typertyneen onnellisena ja korujen kera. Jälleen kerran voin vain kehua Leimulinen palvelua. Lisäksi tuli testattua rintaliivien toimivuus ja sekin asia on siis kunnossa. Loistavaa!






Hiuskorun helmet toistavat puvun värimaailmaa kauniisti ja korvakorut sopivat mainiosti kokonaisuuteen. Olen vahvasti taipumassa kuvan mukaiseen kampaukseen, tai sen tyyliseen ainakin, ja sen kanssa koruhan toimii niin hyvin kuin vain voi! Toki hiuskoru on taivuteltavissa ja siten se soveltuu vaikka nutturaankin.




Tällaisia tunnelmia tänään. Tekisi mieli laittaa kuvia puvustakin, kun olen niin innoissani, mutta pidetään se ainakin toistaiseksi salaisuutena. Rauhallista lauantai-iltaa!

Kuvien oikeudet Minttunen, et tietenkään käytä ilman lupaa.

Serkkuja, siskoja ja pukurakkautta

Kaasoni, rakas serkkuni, pöllähtikin jo eilen kotikaupunkiini ja lähdimme illalla ex tempore lasilliselle (joka muuttui maltillisesti kahdeksi lasilliseksi ja kolmeksi tunniksi). Varsin virkistävää ja jotenkin lohduttavaa. En osaa sitä selittää sen paremmin, miksi meidän välillä vallitsee sellainen suhde kuin vallitsee, mutta serkkuni pohti sen johtuvan kenties turvasta ja turvallisuudesta jota sukulaisuus tuo. Meillä on paljon yhteisiä muistoja ja kokemuksia jo lapsuudesta ja ehkä se luo tietyn tunnelman olemiseemme. Johtui se mistä vaan, oli ihanaa istuksia yhdessä ja parin tunnin päästä menemme sovittamaan saapunutta Sotteroani! Serkkunen näkee puvun ensimmäistä kertaa ylläni ja minäkin oikean kokoisena (toivottavasti). Jännittää ihan kamalan paljon, siis hyvällä tavalla!

Pääsemme alustavasti suunnittelemaan puvun muutoksia ja miettimään asusteita. Samalla voi kysäistä Leimulta ideoita kaasojen pukeutumiseen ja sulhasen värimaailmaan. Ja testata pitää yksi TÄRKEÄ asia, nimittäin vessassa käynti puvun kanssa! Joo-o, naurakaa vaan, mutta pakko testata. Serkku pääsee myös treenaamaan puvun pukemista, niin asiat sujuu helposti hääpäivänä. Minulla on visio serkusta, siskosta ja äidistä pukijoinani (onko tuo edes sana?!?!), jotta en pääse turhia hötkyilemään. Isosiskon läsnäolo rauhoittaa minut ja laittaa asiat pesrpektiiviin. Voi kun voisimme olla useammin yhdessä!

Ylle on nyt laitettu rintaliivit, joita ajattelin voivani puvun kanssa käyttää ja kohta pitäisi tehdä väsyneelle naamalle jotain. Haluan näyttää huolitellulta sovittaessani, sillä silloin serkkukin saa paremman yleiskuvan ulkomuodostani. Kertoilen sitten myöhemmin miten meni ja toimivatko Wonderbrat niin kuin olin ajatellut! 

Aurinkoista lauantaita!




lauantai 7. maaliskuuta 2015

Väriä hääpuvussa

Tänä harmaana lauantaina on hyvä ihastella jotain värikästä ja onkin aika lunastaa lupaus kirjoitella jotain värillistä hääpuvuista. Pukuja on valtava määrä ja ne ovat toinen toistaan kauniimpia joten tämä julkaisu voisi jatkua loputtomiin. Valitsin muutaman kauniin puvun ihailtavaksi teille, toivottavasti ne toimivat silmäkarkkina!

Onko värillisestä hääpuvusta perinteisen valkoisen haastajaksi? Minä sanon, että on. Nämä puvut ovat fantastisen kauniita ja voisin jatkaa niiden ihailua hyyyyvin pitkään. Jaa-a, miten olisi neidot?







Puku Michael Cinco ja kuva colicowieweddings.com































Harmaita hääpukuja esittelin jo täällä ja samassa julkaisussa pääsitte näkemään vilauksen kauniista vaaleanpunertavasta puvusta. Niitä löytyy iso liuta ja värinä blush on todella suosittu ollut jo jonkin aikaa ja jatkaa voitonkulkuaan. Eikä ihme, katso nyt näitä!


Puku Maggie Sottero Aurora, kuva täältä
Puku Monique Lhuillier, kuva Elizabeth Messina























Puku Sareh Nouri, kuvat Emme Wynn

Hopea ei ole hullumpi sekään.


Puku Sarah Seven

Puku Maggie Sottero Chancey, kuva täältä 

Mitä jos et osaa päättää väriä? Valitse ne kaikki! Värikästä viikonlopun jatkoa :)


Puku Atelier Aimee
Puku Lazaro

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Tadaa: Sulhon sanoja tarjolla vihdoinkin!

 Täällä kyselin, josko sulhasen kanta kaikkeen häähössötykseen kiinnostaisi ja kommenttien sekä lukukertojen perusteella se kiinnostaa. Pidemmittä puheitta päästänkin A:n puikkoihin.



”Mua saa kosia vaikka kahvikupin yli aamiaispöydässä, pääasia että on jotakin ideaa.”

Hei, minä olen siis tässä blogissa usein mainittu A, kirjoittajan sulhanen. Tuo avaus on suora lainaus tulevan vaimoni suusta, aikaa sitten. Aamiaispöydästä sekin. Sen pistin kyllä visusti korvan taakse kuultuani. Minulle kun oli aika nopeasti selvää, että tässä taitaa olla ihminen, jonka kanssa haluan vanheta ja jakaa loput tästä elämästä. Sen, oliko tavassani esittää tuo suuri kysymys, sitten hyvin ideaa, jätän suosiolla morsiameni arvioitavaksi, koska vaikka kuinka tuon olin ideoinut ja suunnitellut, taisin olla kovin hermostunut tuolloin. Mutta ainakin siis kävi hyvin, ja nyt suunnittelemme häitämme, kuten tätä blogia lukeneet hyvin tietävät!!

Sen verran muuten varoituksen sanana tätä mahdollisesti lukeville tuleville sulhasille, jos aiotte kosia kesällä, ja yllättää tuon naisenne, on sormuksen laittaminen kotelossaan kesäisten farkkushortsien taskuun hieman vaarallista, itselläni paistoi tuo neliön mallinen kotelo kohoumana reiden päällä ajaessani autoa ihan koko matkan :)

Mutta häät, ja naimisiin meneminen, mitäs ne minulle merkitsevätkään sitten? Noh, itse naimisiin meneminen tarkoittaa minulle yhtä osoitusta siitä, että haluan tuohon ihmiseen sitoutua, ja haluan tehdä sen lopuksi elämäkseni. Ja myös naimisiin meneminen on minulle tapa osoittaa, että hei, tässä ollaan yhdessä, ja tulee mitä tulee, yhdessä mennään läpi tai ohitse. En toki tarkoita, etteikö avoliitossa asuva voisi olla aivan yhtä sitoutunut, mutta minulle se ei välttämättä olisi se vaihtoehto, minkä ihan helposti nielisin, ja jossa haluaisin olla. En oikein tuota osaa kunnolla perustella, jos nyt tarvitsisi asiasta eri tapojen kohdalla keskustelemaan ryhtyä. Se vain tuntuu minulle helpommalta, noin tunnetasolla. Ja enpä minä sitäkään kiistä, että on mukavaa tietää, että jos minulle jotakin sattuisi, puolisollani olisi turva esimerkiksi asumisen suhteen ja muussa. Mutta kaiken tämän jälkeen, on se suurin syy puhtaasti sisältä tuleva, haluan tuon naisen vaimokseni, ja näyttää sen myös koko muulle maailmalle!

Mitä häihin tulee, ja ennen muuta nyt niiden järjestämiseen, onhan tämä hienoa ja ihanaa. On mahtavaa keskustella kaikesta niihin liittyvästä, kutsuista, koristelusta, paikoista ja ties mistä, ja ennen kaikkea päättää yhdessä asioita, valita kuvaajaa ja paikkaa ym. Ja nyt sitten rehellisyyden nimissä, on minun todettava, että ihan kaikkia visioita koristeista, ja miten pom pomit tai muut asettuisivat juhlapaikalla, en taatusti saa yhtä kirkkaana päähäni, kuin miltä ne näyttäytyvät tulevalle vaimolleni. Mutta tarvitseeko niiden edes aina? Minä olen sillä tavoin onnellisessa asemassa, että jos jotakin en välttämättä ymmärrä, on minulla pian kuva siitä edessä tietokoneen ruudulla, helpottamassa asiaa kovasti. Ja se toki helpottaa. Paljon!! :D En myöskään voi aina sanoa, että välttämättä koristeet olisivat ensimmäisenä mielessäni, mutta niin vain, kun niistä juurikin esimerkkejä tietokoneen ruudulla saa nähdä, menee aika nopsaan ja keskustelua syntyy. Minulle on alusta asti ollut tärkeää, ja siitä olen myös todella kiitollinen M:lle, että mielipiteelläni on merkitystä, ja että esimerkiksi olen saanut ja saan vaikuttaa millaisella teemalla häitämme suunnitellaan ja valmistellaan. On sitten myös asioita, joissa aivan suvereenisti luotan toiseen, esimerkkinä vaikka kukat. Mutta silloinkin on mukavaa huomata, että minulta kysytään ja kuunnellaan. Ja jos jotakin pitää koristella, taidan senkin jättää suosiolla naiselleni, jotta hääpaikallamme olisi sitten ihan oikeasti kaunista. Voin vaikka sen sijaan mieluummin pitää viinilasin täynnä, tai ulkoistaa itseni morsiamen ja apuvoimien tieltä pois :) Minulle pahinta tässä häiden järjestämisen prosessissa olisi varmasti se, että minulle todettaisiin, että luota vain minuun ja apulaisiini, ja ilmesty paikalle. Voisin kuvitella että monelle miehelle asia on näin. Emme me varmasti ole niitä kaikkein visuaalisimpia, mitä tulee kukkiin, koristeisiin ja värien yhdistämiseen, mutta en minä ainakaan haluaisi vain todeta juhlapäivänä että tämmöistä täällä nyt sitten on. Toki se varmasti jollekin toiselle sopii sekin. Mutta minusta on ollut myös hienoa huomata, että kun olemme katsoneet teemoja tai koristeita, ja tuleva vaimoni on huomannut, että en enää erota mitä eroa on kahdella juuri nähdyllä pitsinauhalla, laitetaan tuo hääppäriksi ristitty kannettava syrjään ja tehdään jotakin aivan muuta. Koska toki sen allekirjoitan, että en minä ainakaan millään jaksa katsoa noita ihania asioita yhtä pitkään kuin M. Tuo tasapaino noiden asioiden kanssa on ainakin minusta miehenä kovin mukavaa. Pitsiä ja leffaa, vuorotellen. 

Minusta on myös suunnattoman hienoa  järjestää ja suunnitella juhlaa, jossa saan tuon naisen vaimokseni, ja ennen kaikkea, että juhlista tulee MEIDÄN näköiset. Ei morsiamen äidin, ei minun äidin tai kaasojen ja morsiamen yhteisen vision, eikä toisen päivää prinsessana (toki tulen taatusti itse kohtelemaan häntä kuin prinsessaa  ) vaan meidän näköiset. Ja että sinne tulee kutsutuksi meidän ihmisiä, niitä lähimpiä, tärkeimpiä ja luotettavimpia. Ei ole ketään, joka olisi niin sanoakseni pakko kutsua. Se että tuo päivä tulee olemaan meidän juhla, jossa juhlitaan minun ja puolisoni liittoa ansaitsee mielestäni panosta meiltä kummaltakin, ja kuten aiemmin olen jo todennut, en vaihtaisi sekuntiakaan pois noiden pom pomien ja värien katselusta, ja tutkailusta, varsinkin kun näen miten onnelliseksi se tulevan vaimoni tekee, millaisen hymyn  se saa aikaan ja kuinka hyvä itsellä on olla silloin. Ja siiten välillä ajetaan X-boxilla taas kilpaa!! 

Välillä olisi mukava tietää ja kuulla, meneekö muilla häiden suunnittelu niin kuin se kliseisesti monta kertaa kerrotaan, että sulhanen myhäilee ja vai toteaa että ”luotan sinuun, rakas” ja morsian suunnittelee ja hoitaa kaiken. Jotenkin itselläni on hieman vaikea tuota uskoa. Ja en tarkoita, etteikö häiden järjestäminen olisi kovin monta kertaa morsiamelle isompi juttu. Kovin usein naiset ovat niistä haaveilleet jo pikku tytöstä asti. Ja mielestäni naisilla vain on silmää yksityiskohdille ja tuollaisille kokonaisuuksille kovin usein enemmän kuin meillä miehillä. Mutta jos minun eteeni olisi kosinnan jälkeen paukautettu jokin valkoinen parin tiiliskiven paksuinen opus ja kirja, olisi minulta saattanut päästä zalando-kiljaisu.

On toki yksi asia, josta olen tarkka enkä halua tietää mitään ennen suurta päivää. Se on tuon tulevan vaimoni hääpuku.  Haluan nähdä morsiameni puvussaan vasta juhlapäivänä juhlapaikalla. Siinä on sellainen asia, mitä odotan todella kovasti, ja voin kertoa, ettei minulla ole pienintäkään hajua, miltä puku ja hän siinä näyttää. 

Mutta se tällä erää minun ajatuksistani. Mukavaa maaliskuun alkua!

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Vaikeuksien kautta voittoon

Tässä on nyt ollut hieman haasteita elämässä ja kaikki kapasiteetti on mennyt selvittelyyn ja selviytymiseen. Häät ovat olleet mielessä taka-alalla, mutta parisuhde sen sijaan ei. Tällä viikolla on jälleen mitattu kestokykyämme sekä tahtoamme selvitä yhdessä ja rinnakkain hautautumatta omiin soihimme yksin. Me olemme pari, siinä vastamäessä etenkin. Kun yksi väsyy ja vajoaa, kestää toinen ja kannattelee. Luotan tuohon mieheeni täysin, niin kuin luotan meihinkin.

Kaiken huolen ja väsymyksen keskellä olemme pitäneet toisiamme kädestä, nauraneet, juopuneet toisistamme ja nauttineet. Meillä on toisemme ja olemme juuri niin vahvoja kuin tarvitsee. Kyky nauraa ja elää myös hyvät hetket kaaoksen keskellä pitää meidät hengissä ja enemmän kuin pinnalla. Tulkoon myrsky, tulkoon jano, tulkoon menetys. Olemme päättäneet olla me. Siitä tässä yhteisessä loppuelämässä rakkauden lisäksi on kysymys. Siitä päätöksestä ja tahdosta olla toiselle valo.

Ensi viikolla taidan syventyä värillisten hääpukujen maailmaan, kuten aiemmin tuli luvattua. Ihminen tarvitsee hieman tylliä ja pitsiä selviytyäkseen ;) Lisäksi palaan vihkisormusmietintöihin konsultoituani ensin siukkua. 

Onnekasta ja hyvää ensi viikkoa sekä maaliskuuta ja kiitos kun jatkat lukemista! <3