maanantai 22. joulukuuta 2014

Kauneusjuttuja morsiamelle

En oikein jaksa muuta tehdä nyt kuin istua tai maata, joten päätin vielä kirjoitella ennen joulua hääjuttuja. Ajatus lähti siitä, kun totesin eilen miehellle, että voin ilomielin jättää muut rahaa vievät kaunistautumiset väliin ennen häitä, mutta hääbudjettiin on tultava lymfabudjetti! Pohjustetaan asiaa hieman; kasvojeni oikealla puolella on pulmia ja leukaniveltä on operoitu pariinkiin kertaan. Leikkauksista huolimatta seuralaiseksi on jäänyt loppuelämän hermovauriokipu ja toimintahäiriöitä sekä tunnonalenemaa. Myös nesteenpoistojärjestelmä kasvojen, kaulan ja rinnan alueelta on vaurioitunut ja kiputila aiheuttaa jännityksiä, mikä taas kerryttää nestettä. Välillä nestettä on leuan alla niin paljon, etten saa leukaa rintaan... Sen vuoksi käyn säännöllisesti hyvällä fyssarilla lymfassa ja elämä on jälleen helpompaa. Jotta en näytä varavettä mukanaan kanneksivalta kamelilta hääpäivänämme, aion käydä lymfassa säännöllisesti kaksi-kolme kuukautta ennen Sitä Päivää.

Mutta mutta, lymfalla on muitakin positiivisia vaikutuksia, etenkin kasvojen alueella, mitä muutkin morsiamet varmasti arvostavat. Se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa ja siten parantaa ihon kuntoa sekä ulkonäköä. Ilme on heleämpi pitkään! Lisäksi lymfaus on lempeä hoitomuoto ja todella rentouttavaa, jopa hemmottelevaa. Luulen, etten ole ainoa, joka ei pistä noita pahakseen. Toki kaikki hoito maksaa, joten siksi aion oikeasti laittaa hääbudjettiin lokeron lymfaa varten! :) Minä en ajatellut juosta valkaisemassa hampaita, ruskettamassa ihoani (yök, olen mieluummin oma vaalea itseni), laitattamassa kynsiäni ja hoidattamassa ihoani tai ihmehoidoissa, joissa luvataan 1-5 kilon painonpudotusta. Juu ei. Mutta näistä päästäänkin muihin morsiamiin. On hyvin tavallista hoidattaa itseään päästä varpaisiin ennen häitä. Se on kauneuden lisäksi myös rentouttavaa, mutta tietenkin kallista. Jos ihoaan mielii hoitaa häitä varten paraatikuntoon, on kosmetologikäynnit aloitettava viimeistään puolta vuotta ennen juhlia sekä tietenkin laitettava kotona ihonhoitorutiinit kuntoon. Alkoholinkäyttö kannattaa pitää minimissä, sillä se ei varsinaisesti tee hyvää ihollekaan. 

Kuva
Hampaitaan voi valkaista kotona tai suuhygienistin pakeilla, halpaa lystiä se ei kuitenkaan ole. Olen lukenut monia kokemuksia asiasta; osa positiivisia ja osa hyvin ikäviä allergisten reaktioiden takia. Ehkäpä juuri sen vuoksi valitsisin ammattilaisen tekemään homman. Mitään suurta ihmettä hampaiden värissä ei tapahdu, ei kannata pettyä, jos hymy ei loistakaan lampun lailla ;) Sormien ja varpaiden kynsiin kannattaa panostaa; sen voi tehdä itsekin. Kynnet kannattaa pitää hyvässä kunnossa jo pitkään ennen häitä. Jos hääkengät ovat varpaista avonaiset, voi miettiä kivan lakkauksen niihinkin. Ihan pornonpunaista en kuitenkaan varpaisiin vetelisi. Tärkeämpää on kynsien siisti kunto. Kätensä voi hoidattaa ammattilaisella tai sitten itse kotona alkaa muutama viikko ennen häitä panostaa kosteutukseen, kynsien sopivaan pituuteen ja häitä edeltävänä päivänä lakata kynnet itselle sopivaan kuosiin. Tai mikä ihanampaa, viettää aikaa ystävien, kaason/kaasojen ja sisarten kanssa laittaen kynnet kuntoon seuraavaa päivää varten! Hääpäivänä mukaan tulee joka tapauksessa pakata kynsilakka korjailuja varten.


Itsestäänselvyys on hiukset ja kampaus. Kampauksista tulen kirjoittelemaan tulevaisuudessa ihan erikseen, mutta hiuksista todettakoon niiden kotihoidon olevan olennaista. Oikea ravinto, riittävä uni (pätee ihoonkin) ja hyvä kotihoito antavat oivan alustan mestarikampaajallesi tehdä taikojaan hääpäivänä, on mestarikampaaja sitten sinä itse tai joku muu. Stressi näkyy hiuksissa -onneksi hieman viiveellä-, mutta kuivuuteen pystyy vaikuttamaan kuten muuhunkin pulmaan oikeilla tuotteilla. Mikäli hiuksiin mielii väriä, kannattaa se tehdä riittävän myöhään, jotta ikävä juurikasvu ei pilaa kaunista kokonaisuutta. Mikäli kuitenkin värjäät ensimmäistä kertaa hiuksiasi, ole varovainen. Nokkosrokko kasvoilla ja kaulalla ei ole kaunistus! Yleensä kampaajat ohjeistavat pesemään hiukset edellisenä iltana, mutta minä olen tähän asti joka kerta ennen juhlakampausta pessyt hiukseni aamulla, sillä heikkona nukkujana pyörin hiukset niin epäsiistin oloisiksi yön aikana ettei niistä voi mitään tehdä. Yksikään kampaaja ei ole tähän mennessä valittanut.

Nyt taidan kuitenkin palata vällyjen väliin parantelemaan jouluflunssaani, kuusta ihastellen ja häistä unelmoiden. Vielä uudestaan; ihanaa joulunaikaa lukijani ja toivottavasti maltatte tännekin palata! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kauniista ja asiallisesta kommentistasi!